dinsdag 16 april 2024

Terugblik: Bijzondere band Jarno Janssen en Roelof Waninge

Dat Jarno Janssen tegenwoordig teammanager is van NTS RW Racing GP weet iedereen, maar dat de relatie tussen teameigenaar Roelof Waninge en Jarno al veel langer bestaat, is minder bekend. Jarno leerde Sjarno, de zoon van Roelof en Alie Waninge, kennen toen ze allebei op de Auto Technische School in Apeldoorn zaten. Omdat Jarno toen al coureur was, werd de band met de race-gekke familie Waninge steeds intenser. Sterker nog: ze zijn min of meer vanaf het begin als sponsor betrokken geweest bij Jarno’s carrière in de racerij en dat kreeg in 2013 een passend vervolg toen Jarno teammanager van RW Racing GP werd. Op de foto zien we Jarno, Roelof en Alie na de EK-race van 2001 op Assen. Jarno is net als tweede geëindigd in de 250cc-race en dan heb je reden tot lachen. Die reden is er nu helaas een stuk minder en met de wetenschap van hierboven wordt de turbulente periode waarin RW Racing nu zit alleen maar zuurder…

Foto-info

FotograafHenk Keulemans
PublicatieMOTO73
Jaar2001
OnderwerpEK 250cc-race Assen

Wetenswaardigheid

Met 45 Grand Prix-starts weet Jarno Janssen hoe het is om te starten in een GP-klasse en dat is als teammanager een absolute pré. De eerste drie keer waren telkens Dutch TT-wildcards in de 125cc (2x) en 250cc (1x). Daarna reed hij twee volledige GP-seizoenen in de 250cc en behaalde in totaal zes punten. Een jaar later – 2001 – behaalde hij één punt. Maar wel eentje in de 500cc! Als vervanger van Haruchika Aoki op Le Mans voor Arie Molenaar Racing. Met Barry Veneman (Dee Cee Jeans Racing Team) op veertiende plek  en Jurgen van den Goorbergh (Proton TEAM KR) zelfs op de tiende plek was dat bepaald geen matige GP voor Nederland.

Jarno Janssen en Roelof Waninge
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen