dinsdag 28 maart 2023

Afscheid van een icoon

Na meer dan twintig jaar neemt Cagiva afscheid van de Mito 125. Op 18 mei 1990 werd bij de Italiaanse fabrikant het doek gelicht van de allereerste Mito, een replica van de GP500 waarmee Cagiva reed in koningsklasse van de wegracerij.

Massimo Tamburini zorgde voor het design dat stiekem best veel weg had van de Ducati 916. Hierdoor, een ook dankzij het prima werkende 125cc tweetaktblok, voerde de Mito jarenlang de verkooplijsten in zijn klasse aan. Daarnaast leerde veel topcoureurs, waaronder een zekere Valentino Rossi, mede het vak aan het stuur van een Mito.

Nadat de Mito Evo in 1995 de wereld nogmaals verbaasde, gaf Cagiva de 125cc een laatste update in 2008, onder de naam van Mito 525 waarvan ook een krachtige cupversie gemaakt werd. Maar na 22 jaar, onder druk van de homologatie-eisen, is dan nu het moment gekomen waarop Cagiva afscheid neemt van dit icoon.

Nog een aantal Ultima Mito 525´s, gehuld in het wit, zullen beschikbaar zijn voor 6.299 euro in Nederland. Bij wijze van laatste groet zijn deze motoren gesigneerd door Giovanni Castiglioni, eigenaar van de MV Agusta groep. Meer info: www.cagiva.nl.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image