Sportweekeinde: De zondag op Assen

Elke dag praat MOTO73-sportcoördinator Marien Cahuzak je bij vanaf het TT Circuit. Vandaag, de laatste keer, heeft hij zijn focus op het engeltje van Bo Bendsneyder.

Ik moet het direct afkloppen, ik weet het, maar gelukkig gebeuren er steeds minder ernstige ongelukken. Eigenlijk gaat het alleen nog mis als rijders aangereden worden door anderen. En precies dat had zomaar kunnen gebeuren bij de crash van Bo in de Moto2-race vandaag.

Bij het aanremmen voor de Ruskenhoek kwam Simone Corsi iets van zijn lijn af, waardoor hij met zijn achterwiel tegen het voorwiel van Bendsneyder aan kwam en beiden onderuit gingen. De schade aan de motor van Bo was aanzienlijk, maar de rijder mankeerde op een paar blauwe plekken na gelukkig niets. Na afloop wist Bo heel goed dat hij in een pechweekeinde ook heel veel geluk had.

“Ik denk dat ik een engeltje bij mij heb gehad, want het goed afgelopen. Ik was bang dat ik geraakt zou worden door de motor of door een andere rijder. Het gevoel was vandaag wel goed en dan is het doodzonde dat het eindigt in een crash. Ik zat achter Manzi en wilde proberen bij hem te blijven, omdat hij altijd heel agressief rijdt en ik daarvan had willen profiteren.’ Uiteindelijk werd Stefano Manzi, na een straf gestart vanaf de laatste plaats, zevende…

Overigens had niet alleen Bo een engeltje op z’n schouder in de Moto2. Ook Enea Bastianini en Xavi Vierge hadden dat, nadat het bij het uitkomen van de Strubben helemaal mis ging.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?