zondag 2 april 2023

Rubriek: Sneakpreview MOTO73 nummer 19 2019

De nieuwe MOTO73 is rap op weg richting de winkel of je deurmat. Wat je mag verwachten? Een paar dagen voordat het nieuwe nummer verschijnt, kijken wij met deze sneakpreview vooruit.

Retrotest
Met de Royal Enfield Interceptor 650 heeft de gevestigde retro-orde er weer een concurrent bij. In een triotest neemt hij het op tegen de Kawasaki W800 Street en de Triumph Street Twin.

MV Agusta Brutale 1000
Vorig jaar werd hij al aangekondigd, maar nu loopt hij ook echt van de productielijn: de nieuwe MV Agusta Brutale 1000. Onze medewerker Alan Cathcart reed met de Serie Oro-uitvoering van die machine en was diep onder de indruk van het Italiaanse geweld.

Yamaha Niken GT
We testten de GT-uitvoering van de Yamaha Niken. De grote vraag is natuurlijk wat de toegevoegde waarde van het derde wiel is bij deze toermachine?

BMW HP2 Sport
Bij MotoPort Wormerveer zagen we ineens een BMW HP2 Sport staan. De ultrasportieve Beierse boxer is bij uitstek een kandidaat voor onze rubriek Toevalstreffer.

Polen
Fotograaf Jacco van de Kuilen maakte een trip door Polen. In dit tweede deel bezoekt hij onder meer Treblinka, de Wolfschanze in Mazurië en het prachtige kuststadje Gdansk.

Scott Redding
Velen schreven hem al af toen hij vorig jaar van de GP’s naar het British Superbike verhuisde, maar Scott Redding bewijst dit jaar hun ongelijk. En volgend jaar rijdt hij in het WK Superbike!

Marathonmotor
De Yamaha YZF600R Thundercat van Hans Heemskerk is al bijna twintig jaar oud. Mooi is de motor niet meer, maar rijden doet hij nog als de beste.

Techniek: milieutechniek
Met de komst van Euro 5 voor motorfietsen moeten de uitlaatgassen nog schoner worden. Onze specialist Peter Aansorgh legt uit welke mogelijkheden de fabrikanten daarvoor hebben.

MXGP Turkije
Het Turkse Afyonkarahisar vormde het decor voor de één na laatste WK-wedstrijd in de MXGP en MX2. De grote vraag vooraf was of de Nederlanders hun goede vorm weer konden laten zien.

SBK Portugal
Na de zomerpauze pakten de coureurs in het WK Superbike de draad weer op in Portugal. Wat kon Michael van der Mark op het circuit van Portimão?

Walid Khan
Na het seizoen 2018 leek coureur Walid Khan compleet van het toneel te zijn verdwenen, maar inmiddels racet hij weer. Met Marien Cahuzak blikt hij terug op een roerige periode in zijn leven.

Verder in deze editie
Motorleven
Eerste versnelling
Met open vizier
Posters
Triptip
Agenda
Motorsport in beeld + column
Sport: Nederlandse wereldtoppers
Flashback: Stef van der Sluis
De parels van Henk

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image