woensdag 27 september 2023

Sneakpreview MOTO73 nummer 15/16 2019

Eind deze week ligt de nieuwe MOTO73 in de winkel of – hopelijk – op je deurmat. Wat je mag verwachten? Een paar dagen voordat het nieuwe nummer verschijnt, kijken wij met deze sneakpreview vooruit.

BMW R1250RS
In de Dijkentest van MOTO73 mag de BMW R1250RS bewijzen dat hij mede dankzij het nieuwe ShiftCam-blok een echte toersportmachine is.

Naar het zonnige Zuiden
Honderdduizenden Nederlanders jakkeren deze zomer weer over de Autoroute du Soleil
naar het zuiden. Reismedewerker Hans Avontuur deed het anders en koos op zijn weg naar de zon voor de binnendoorwegen, ver weg van haast en drukte.

Triotest
De Kawasaki Z900RS, de Honda CB1000R+ en de Suzuki GSX-S1000A Katana bouwen voort op de successen van de dikke Japanse viercilinders uit het verleden. Geven ze ook hetzelfde gevoel?

Dubbeltest
Met de Triumph Street Triple 765RS en de Yamaha MT-09SP testen we twee sportieve driecilinder-nakeds. Welke machine weet ons hart te veroveren?

Yamaha GTS1000
In de nieuwe rubriek Toevalstreffer figureert dit keer de Yamaha GTS1000 van Edwin en Karin Ott. Ja, hij is te koop, maar als het aan Edwin ligt, blijft hij…

Brembo in de MotoGP
Het Italiaanse Brembo is als leverancier van remonderdelen actief betrokken bij de MotoGP. Jarno van Osch nam een kijkje achter de schermen.

Marathonmotor
Hans Kleiweg heeft al vele probleemloze kilometers afgelegd met zijn Aprilia RSV Mille R, die al 180.000 kilometer geen dealerwerkplaats vanbinnen heeft gezien.

Cannon Ball Baker
De Amerikaan Erwin Baker was in het begin van de vorige eeuw één van de eerste motorcoureurs. Met zijn Indians vestigde ‘Cannon Ball Baker’ vele records.

Honda CB Day
Honda vierde in Antwerpen een feestje voor zijn fans en wij waren erbij.

Canada
In de drie Canadese provincies Québec, New Brunswick en Nova Scotia begon voor de Europeanen de ontdekkingstocht in dit enorme land. Hans Avontuur trad in hun voetsporen.

Replica-racer Mann
Peter Lemstra bouwde een fraaie replica van de Honda 750 waarmee Dick Mann in 1970 de Daytona 200 won.

Hellas Rally
Freelancer Ralph Edelstein schreef zich in voor de Hellas Rally, belandde op een volbloed offroad-racer en gaf zoveel gas als hij durfde.

KTM 790 Adventure
Naast de geniale R-versie heeft KTM ook nog de ‘gewone’ 790 Adventure in het programma. Hoe verhoudt die zich tot zijn broer-met-R?

Bikers’ Classics
De Biker’s Classics van dit jaar was weer een geweldig motorfeest. Wij stuurden fotograaf Jonathan Godin naar Francorchamps voor een uitgebreide reportage.

Verder in deze editie
Motorleven
Eerste versnelling
Met open vizier
Techniek: variabele compressie
Garage73
Triptip
Agenda
Motorsport in beeld + column
XGP Indonesië
SBK Engeland en Verenigde Staten
MotoGP Duitsland
Sport: Nederlandse wereldtoppers
Flashback
Volgend nummer en colofon
De parels van Henk

Foto: Jarno van Osch

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image