13 C
Nederland
zondag 29 mei 2022

Sportweekeinde: Sport anders bekeken

Elke maandag bespreekt Marien wat hem opviel in het afgelopen sportweekeinde. Verwacht geen raceverslagen, maar wel een andere kijk op de actualiteit.

Valentino Rossi, Maverick Vinales, Bo Bendsneyder, Jorge Lorenzo en ga maar door en ga maar door. Het zijn allemaal coureurs die de afgelopen weken (tot maanden en soms zelfs jarenlang) door toetsenbordcoureurs volledig de grond ingeboord worden. Te langzaam, te oud, te slecht, te krakkemikkig. Het maakt sofaracers niets uit, zolang ze anderen maar kapot kunnen tikken. Ik moest direct aan ze denken toen Lewis Hamilton vanaf Spa-Francorchamps reageerde op het verschrikkelijke Formule 2-ongeluk waarbij de Fransman Anthoine Hubert afgelopen zaterdag om het leven kwam.

Verkeerde plek

Net als Marco Simoncelli, Shoya Tomizawa, Andrea Antonelli, Craig Jones en helaas heel veel andere coureurs, was Hubert precies op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Je hebt de beelden vast wel gezien. En zo niet, houden zo zou ik zeggen.

Helemaal mis

‘Als jullie genieten van deze sport, maar daarbij ook maar één seconde denken dat wat wij doen veilig is, dan hebben jullie het helemaal mis. Alle coureurs zetten hun leven op het spel wanneer ze racen. Mensen zouden dit meer moeten waarderen op een serieuze manier, want het wordt niet genoeg gewaardeerd’, aldus Hamilton in rake woorden.

Oordeel

Natuurlijk weet ik heel goed dat coureurs er zelf voor kiezen en heel goed weten wat de risico’s zijn en die risico’s ook accepteren, maar lees de woorden van Hamilton nog een keer en oordeel dan nog eens over bijvoorbeeld Jorge Lorenzo…

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen