dinsdag 25 juni 2024

Uittip: MXoN op Assen

Waar dit weekeinde naar toe? MOTOR.nl helpt je een beetje op weg.

Het is nog een paar dagen voordat de Motocross of Nations, waarin 34 deelnemende landen strijden om de overwinning, na 15 jaar weer in Nederland plaatsvindt. Nadat Jeffrey Herlings in 2018 de eerste Nederlandse wereldkampioen MXGP werd in Assen, rest motorcrossminnend Nederland nog één wens; een allereerste overwinning voor Team NL tijdens de Motocross of Nations, de belangrijkste motorcrosswedstrijd ter wereld! Aanstaande zaterdag en vooral zondag kan het gebeuren.

TeamNL bestaat net als vorig jaar uit Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Calvin Vlaanderen. Op papier is Nederland dit jaar het sterkste team. In de afgelopen drie jaar werden de ‘Mannen van Oranje’ tweede en in het diepe zand van Assen, met de fans hoorbaar aanwezig op de TT-tribunes, is er zeker sprake van een thuisvoordeel.

De Motocross of Nations wordt dit jaar voor de 72ste keer georganiseerd. In de periode van 72 jaar is Nederland elf keer op het MXoN-podium geëindigd. TeamNL werd drie keer derde en eindigde maar liefst acht keer als tweede. In de laatste drie edities van het evenement was de tweede plaats voor Team Nederland. Voor die podiumreeks haalde Nederland voor het laatst een podium in 1991 en in 2004, beide tijdens MXoN-evenementen op eigen bodem. In 2004 werd de MX of Nations voor het laatst in Nederland verreden, dit jaar precies 15 jaar geleden.

Tijdens MXGP Assen 2018 werd Jeffrey Herlings de eerste Nederlandse wereldkampioen ooit in de ‘koningsklasse’, MXGP. De benaming voor de belangrijkste motorcrosscategorie ter wereld krijgt tijdens de Motocross of Nations in Assen nieuw elan, dankzij het bezoek van Zijne Majesteit de Koning Willem Alexander.

Meer dan de helft van de kaarten in de MXoN-voorverkoop werden in het buitenland aangeschaft, uit ruim 43 verschillende landen. Vanaf vrijdagmiddag 27 september zijn entree kaarten voor de Motocross of Nations ook aan de kassa’s van het TT-circuit te koop.

Surf voor alle informatie naar www.mxgp-assen.com

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment spelen motoren een grote rol in zijn leven en die rol is als hoofdredacteur alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen