maandag 15 juli 2024

Voor jou Getest: Arai Pro Shade

Elke week lees je een recensie over producten die we uitproberen bij het rijden van talloze testkilometers.

Interne zonnevizieren? Bij Arai doen ze daar niet aan. ‘Om de uiterst belangrijke impactzone van de helm, en dus de veiligheid, te behouden’, zo stellen de Japanners. Tot vijf jaar geleden reed je als Arai-bezitter dus altijd met een tweede vizier in je rugzak. Totdat ze met deze zonneklep kwamen, de Pro Shade. Omdat die me zo deed denken aan de zonnebril van m’n opa, met van die gekke opzetstukjes bovenop het montuur, bleef ik halsstarrig rondrijden met dat tweede vizier in m’n rugzak.

Vorig jaar was ik het beu en ging ik alsnog overstag. En ja, dat scheelt een hoop gedoe. Op deze manier kan ik gewoon ’s ochtends in het donker wegrijden en wanneer de zon opkomt of laag staat, klapt het zonneviziertje gemakkelijk naar beneden. Je moet ‘m iets naar voren trekken om ‘m naar beneden te kunnen klappen en dat werkt feilloos.

Voor jou getest Arai Pro Shade System

Ook na een jaar dagelijks gebruik werkt het nog uiterst solide en héél hoge snelheden kan -ie in opgeklapte stand prima hebben. Punt blijft wel dat het er gewoon gek uit ziet, zo’n zonneklep op je hoofd. De klep vangt opvallend weinig wind -bijna niets-, maar levert wel extra windruis en heel soms, als de wind verkeerd staat, een vreemde fluittoon. Wanneer de zon écht schijnt, heb ik bovendien behoefte aan een geheel donker vizier, omdat je nu onderin altijd nog een stuk transparant vizier hebt. Feit blijft ook dat ik op sportmotoren of dikke nakeds voor de fotografie nog altijd een normaal donker vizier op zet. Staat toch net even sportiever…

Getest door: Eddie de Vries
Product: Arai Pro Shade System
Prijs: € 129
Verkrijgbaar zie: www.arai.nl

Foto’s: Jowin Boerboom

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen