Voor jou Getest: Arai Pro Shade

Elke week lees je een recensie over producten die we uitproberen bij het rijden van talloze testkilometers.

Interne zonnevizieren? Bij Arai doen ze daar niet aan. ‘Om de uiterst belangrijke impactzone van de helm, en dus de veiligheid, te behouden’, zo stellen de Japanners. Tot vijf jaar geleden reed je als Arai-bezitter dus altijd met een tweede vizier in je rugzak. Totdat ze met deze zonneklep kwamen, de Pro Shade. Omdat die me zo deed denken aan de zonnebril van m’n opa, met van die gekke opzetstukjes bovenop het montuur, bleef ik halsstarrig rondrijden met dat tweede vizier in m’n rugzak.

Vorig jaar was ik het beu en ging ik alsnog overstag. En ja, dat scheelt een hoop gedoe. Op deze manier kan ik gewoon ’s ochtends in het donker wegrijden en wanneer de zon opkomt of laag staat, klapt het zonneviziertje gemakkelijk naar beneden. Je moet ‘m iets naar voren trekken om ‘m naar beneden te kunnen klappen en dat werkt feilloos.

Voor jou getest Arai Pro Shade System

Ook na een jaar dagelijks gebruik werkt het nog uiterst solide en héél hoge snelheden kan -ie in opgeklapte stand prima hebben. Punt blijft wel dat het er gewoon gek uit ziet, zo’n zonneklep op je hoofd. De klep vangt opvallend weinig wind -bijna niets-, maar levert wel extra windruis en heel soms, als de wind verkeerd staat, een vreemde fluittoon. Wanneer de zon écht schijnt, heb ik bovendien behoefte aan een geheel donker vizier, omdat je nu onderin altijd nog een stuk transparant vizier hebt. Feit blijft ook dat ik op sportmotoren of dikke nakeds voor de fotografie nog altijd een normaal donker vizier op zet. Staat toch net even sportiever…

Getest door: Eddie de Vries
Product: Arai Pro Shade System
Prijs: € 129
Verkrijgbaar zie: www.arai.nl

Foto’s: Jowin Boerboom

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?