zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Stel je vraag: Motor- of brommerhelm?

Zo nu en dan krijgen we hier op de redactie vragen van lezers. Omdat het vaak leuke onderwerpen zijn gaan we in deze rubriek een aantal van deze vragen beantwoorden. De vraag die we nu behandelen gaat over het verschil tussen een brommer- en een motorhelm.

Ik ben een aanstaande motorrijder en ben me aan het oriënteren voor kleding en dus ook voor een helm. Zit er verschil tussen een helm die je verplicht bent te dragen op een motor of het exemplaar dat je voor een brommer op moet? En hoe kun je dat verschil dan eventueel zien.

Als het goed is, heeft de helm een E-keur en is de helm daardoor gekeurd conform het reglement 22, versie 05. Hierin wordt geen onderscheid gemaakt tussen een helm voor een brommer of voor een motorfiets. Aan de letter voor het goedkeurnummer kun je verder zien of het gaat om een jet-helm ‘J’ waar geen beschermd kinstuk aanwezig is, een ‘P’ duidt op een integraalhelm met beschermend kinstuk en een ‘NP’ als de helm een kinstuk heeft, maar dat niet beschermend werkt.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen