Stel je vraag: Motor- of brommerhelm?

Zo nu en dan krijgen we hier op de redactie vragen van lezers. Omdat het vaak leuke onderwerpen zijn gaan we in deze rubriek een aantal van deze vragen beantwoorden. De vraag die we nu behandelen gaat over het verschil tussen een brommer- en een motorhelm.

Ik ben een aanstaande motorrijder en ben me aan het oriënteren voor kleding en dus ook voor een helm. Zit er verschil tussen een helm die je verplicht bent te dragen op een motor of het exemplaar dat je voor een brommer op moet? En hoe kun je dat verschil dan eventueel zien.

Als het goed is, heeft de helm een E-keur en is de helm daardoor gekeurd conform het reglement 22, versie 05. Hierin wordt geen onderscheid gemaakt tussen een helm voor een brommer of voor een motorfiets. Aan de letter voor het goedkeurnummer kun je verder zien of het gaat om een jet-helm ‘J’ waar geen beschermd kinstuk aanwezig is, een ‘P’ duidt op een integraalhelm met beschermend kinstuk en een ‘NP’ als de helm een kinstuk heeft, maar dat niet beschermend werkt.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.