vrijdag 3 februari 2023
HomeVideoMotoMe Motor TV: Aflevering 11 - S2/01

MotoMe Motor TV: Aflevering 11 – S2/01

-

Bekijk meer van MotoMe op http://www.motome.nl
Volg MotoMe ook op Facebook: http://www.facebook.com/motometv

Drie genodigden waren er in de Benelux om naar het GP/F1 circuit van Losail in Qatar af te reizen. Plus ene Overzee en Verhoeven, waarvan eerstgenoemde toevallig toch zijn racekleding in de meegenomen koffer had zitten. De Kawasaki H2R was natuurlijk de sensatie van de Motorbeurs Utrecht met zijn 326 paardenkrachten en 122 decibellen. Maar eenmaal aan de (rock &) rol op circuit weet je helemaal niet meer het verschil tussen een bos uien en een koekoeksklok. De straat-H2 biedt in ieder geval iets meer adempauze om te overzien en beoordelen wat concept H2 nu werkelijk behelst.

Frédéric Bertrand is zijn echte naam, Basse-Bodeux zijn minuscule woonplaats.

Maar Fred Krugger, zijn artiestennaam, is vooral meervoudig wereldkampioen in het bouwen van motorfietsen, eerder nog dan in het vérbouwen van motoren. Vergeleken bij zijn creaties vergeelt de helft van de ombouw-scene tot vooral slordig gemaakte ombrouwsels. En het meest bijzondere van alles: Krugger bouwt voor 90% uit zijn hoofd, dus zonder gebruikmaking van tekentafels en computers. Hele, hele bijzondere kerel.

Binnenlands nieuws: Suzuki V-Strom 650 XT

Trapten we de allereerste uitzending ooit van MotoMe af met de V-Strom 1000, nu doen we het dunnetjes over met de 650 cc-variant in XT-uitvoering. De immer populaire Suzuki die jarenlang verkooplijsten in Europa domineerde, biedt genoeg faciliteiten voor een trip naar Kaapstad. Laat staan wat je ermee kunt zolang je in Nederland blijft!

Maikel Sneek
Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor Motor.NL offline en online samen.