vrijdag 19 april 2024

Tanktastocht #3 West-Brabant: Oud-Gastel – Colijnsplaat

Noord-Brabant, da’s van oost naar west van zand naar klei. Van bos en stuifzand naar zeearmen en getijdelandschappen. De Biesbosch ligt er, de Baronie en Brabantse Wal. Maar het is ook de geboortestreek van Van Gogh. Maar daar gaan we niet naar toe.

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/tanktastocht-3-west-brabant.gpx”]

Wist je dat Noord-Brabant het epicentrum is van de dancemuziek, met als bekendste vertegenwoordigers Tiësto en Hardwell. Niet dat ik zo kapot ben van deze muziek, maar ritme heeft het wel, bochtenritme. Knoop dat in je oren wanneer je start vanuit Oud-Gastel. Want bochten rijden zul je.

De start in Oud-Gastel is nog maar net achter de horizon gezakt of je scheert al langs de Rosendaalsche Vliet. We volgen de route naar Dinteloord. Mocht je het niet weten: hier staat de grootste suikerfabriek van Europa. En al die suiker halen ze uit suikerbieten. En wie hier wel eens tijdens de suikerbietencampagne heeft gereden, komt er nooit meer. Wat een smurrie op de weg, maar nu niet. ’t Is nog geen september.

Dus weldra rijden we over de Volkerakdam het Zuid-Hollandse Goeree-Overvlakke op. Op, want het was ooit een eiland. In Oude-Tonge zet ik je weer op de foto, bij restaurant Lely. Wel je motor meenemen! En nog zit het er niet op. Er staat nog meer moois op het motormenu.

Over de Grevelingendam rijd je het Zeeuwse Land binnen. Da’s uitgestrekt, verlaten en vooral plat. Behalve de dijken en wonder oh wonder: daarop liggen mooie weggetjes. Na Renesse en Burgh-Haamstede zit deze TankTasTocht er bijna op. De finishvlag valt pas definitief in Colijnsplaat. Dat ligt op Noord-Beveland.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen