Column Nick Enghardt: Wijzend vingertje

‘Niet wijzen, jongen. Dat is niet netjes!’. Mijn oma zei mij dat meerdere malen toen ik klein was. Overigens deed ze dat met ironie, steevast met een priemend vingertje erbij. Wellicht dat de hypocrisie van wijlen mijn grootmoeders me zo allergisch voor het wijzende vingertje heeft gemaakt. Nee, dan toch maar liever  leven en laten leven. Als de dagen dan langer worden en de temperatuur stijgt, kan ik het vervolgens toch niet laten mijn vuist te ballen en de wijsvinger zijn naam eer aan te doen. Waarom zijn handschoenen toch steevast het eerste dat veel motorrijders uittrekken als het ...

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,99 per maand.

MotorNL Digitaal €2,99 per maand

Maandelijks opzegbaar

Alle artikelen uit MOTO73, Promotor en Classic & Retro lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen of de (downloadbare) bladerbare PDF magazines.

Classic & Retro €49,50 per jaar

6 Edities + alle opties van MotorNL Digitaal

Proeflezen? Klik hier

Het prachtige dikke magazine Classic & Retro is iedere twee maanden weer een feest om te lezen. Klassiekers, test, techniek, alles vind je terug in Classic & Retro. Inclusief digitale toegang op Motor.nl (Premium artikelen) en bladerbare (en downloadbare) PDF magazines.

Promotor €64,95 per jaar

10 Edities + alle opties van MotorNL Digitaal

Proeflezen? Klik hier

Het beste magazine voor toerrijders valt iedere maand weer bij je in de bus. Motortests, leuke routes om zelf te rijden, producten en meer. Inclusief digitale toegang op Motor.nl (Premium artikelen) en bladerbare (en downloadbare) PDF magazines.

MOTO73 €93,50 per jaar

22 Edities + alle opties van MotorNL Digitaal

Proeflezen? Klik hier

Iedere twee weken krijg je de laatste motortests, achtergrondverhalen, columns en sportnieuws direct op je deurmat. Maar daar houdt het niet op! Inclusief digitale toegang op Motor.nl (Premium artikelen) en bladerbare (en downloadbare) PDF magazines.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Reacties

  • Adriaan 10/08/2020 at 10:40

    Hey Nick! -zwaait met gehandschoende hand maar zonder motorjack vanaf zijn tweewieler bij 34 graden celcius-.
    Ieder het zijne, geniet van het weer en ga niet gebaren maken op de motorfiets -cirkel beweging naar het hoofd met wijsvinger- als je me tegemoet rijdt. Zeker wanneer je ziet dat die betuttelaar in kwestie heel dicht op zijn voorligger rijdt.
    Heel goed dat je terecht wijst op het gebruik van handschoenen, zelfs bij kokend warme temperatuur. Leren jack wil ik nog wel eens uit doen voor tochtjes naar het werk en terug. Handschoenen zie ik als een noodzaak gelijk een goede helm en stevig schoeisel.

    Antwoord