35 Uilenspiegel-route

Waar Tijl Uilenspiegel verschijnt, gebeurt er iets. Hij zet de boel op stelten, draait de wereld ondersteboven, toont ons in zijn spiegel ons ware doen en laten.

Total distance: 69732 m
Download file: TRACK-Uilenspiegel-route.GPX

Uilenspiegel is een literaire figuur, ergens aan het eind van de Middeleeuwen in Braunschweig bedacht. Zijn faam verspreidde zich onder andere naar Damme, het schoonste stadje dat deze route aandoet. De 19e-eeuwse Vlaamse schrijver De Coster plaatste daar zelfs zijn wieg en liet de vrijheidslievende Tijl samen met zijn verloofde Nele en zijn gezel Lamme Goedzak in Damme zijn avonturen beleven. Verwacht tijdens het rijden van de route niet al teveel dwaasheid. Daarvoor heeft het ruime Zeeuws-Vlaamse landschap te veel meegemaakt.

Lengte toer: 67 km

Start en finish: Westkapelle

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.