dinsdag 21 mei 2024

Vijf motortrips die je in 2022 moet doen

Een heel arbitrair rijtje, maar goed te doen voor iedereen. Niet dagen jakkeren over een snelweg, maar rustig tokkelend binnendoor naar de bestemming. En daar begint het feest.

Normandië en Bretagne

Gemakkelijk te bereiken, met rustige wegen en een echte Gallische charme. Noord-Frankrijk is een uitstekende introductie tot motorrijden. De wegen en het landschap zijn misschien niet zo spectaculair als het zuiden of de Alpen, maar je kunt er in een lang weekend een paar honderd kilometer afleggen, je Europese ogen de kost geven en het gevoel hebben dat je in het buitenland bent geweest. Het maakt niet uit naar welk deel je gaat.

Normandië en Bretagne zijn rustig en rustiek, Reims en de Ardennen zijn meer gezien en er is een fantastisch in onbruik geraakt racecircuit op de wegen van Reims, compleet met in verval geraakte tribunes, dat je zeker moet bezoeken.

Frankrijk, Pointe du Raz, Bretagne.

Langs vijf Belgische circuits met de MV Agusta Turismo Veloce

Het eiland Man

Beroemd om de TT-races en de Manx GP die worden verreden op het 60 km lange wegcircuit, maar het is beter als je je eerste bezoek brengt net voor de TT (die plaatsvindt in de eerste week van juni) of net erna omdat de wegen tijdens de raceweek boordevol motorrijders zitten, die niet altijd alles onder controle hebben.

Het TT-parcours is geweldig en buiten de steden en dorpen gelden geen snelheidsbeperkingen, zodat je je op je rijlijnen kunt concentreren zonder je zorgen te hoeven maken dat je een paar kilometer te hard rijdt. Maar het eiland Man heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan alleen het TT-circuit. Vergeet dat niet.

Groot-Brittannië, Isle of Man.

Zuid-Frankrijk en de Pyreneeën

Het is een lange weg naar beneden en een beetje ploeteren om er te komen, maar de Ardèche in Zuid-Frankrijk en de Pyreneeën zijn zo mooi dat je blij zult zijn dat je de moeite hebt genomen. Ongelooflijke landschappen, mooie wegen en een vriendelijke bevolking zorgen ervoor dat je je pensioen plant en bij terugkomst Franse les gaat nemen. Een paradijs voor motorrijders.

Pyreneeën, Col de Val-Louron-Azet.

Toerisme Duitsland: Meertjes hoppen in Oberbayern

Schotland

De perfecte eerste grote tour. Schotland is toegankelijk en als het mooi weer is (meestal de derde donderdag in april), zul je versteld staan. Neem een lang weekend en doe alles. Bij Edinburgh over de Forth Bridge en door de Grampians naar Inverness. Dan naar John o’ Groats, langs de noordkust en dan langs de westkant naar Glencoe. Gemakkelijk rijden, onvergetelijke landschappen en Engels spreken we allemaal. En volgend jaar de North Coast 500.

Schotland, Pass of the Cattle, Applecross.

Amerika op een Harley

Niet goedkoop, maar dubbel en dwars de moeite waard. Amerika per motor is onvergetelijk en er zijn veel georganiseerde tochten beschikbaar. Velen concentreren zich op Californië en Arizona omdat het weer daar zo goed is en het landschap zo weids. Highway One langs de westkust verandert je leven.

USA, Bryce Canyon, Utah.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen