300 overwinningen Ducati

Carlos Checa wist de Wold Superbikerace van Silverstone op zijn naam te zetten. Hierdoor stelde hij zijn voorsprong in het rijderskampioenschap veilig. Maar dat is niet alles, want de Spanjaard haalde daarmee ook de 300e overwinning voor Ducati binnen.

Ducati’s historische prestatie van 300 overwinningen in het World Superbike begon met een eerste podiumplaats voor Marco Lucchinelli op Donington Park, Engeland in 1988. In de jaren die volgden schreven meer dan 25 Ducati rijders geschiedenis in de motorsport. Coureurs zoals Carl Fogarty, Doug Polen, Raymond Roche, Troy Corser, Giancarlo Falappa, Neil Hodgson, Piefrancesco Chili, Ben Bostrom, James Toseland, Noriyuki Haga tot en met de legendarische Troy Bayliss en de meest recente leider in het wereldkampioenschap; Carlos Checa.

De 300 overwinningen zorgden ook voor 155 Ducati pole positions, 753 podiumplaatsen, 13 Rijders- en 16 Constructeurs Wereldkampioenschaptitels.
Een bijzondere prestatie!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?