donderdag 1 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

300 overwinningen Ducati

Carlos Checa wist de Wold Superbikerace van Silverstone op zijn naam te zetten. Hierdoor stelde hij zijn voorsprong in het rijderskampioenschap veilig. Maar dat is niet alles, want de Spanjaard haalde daarmee ook de 300e overwinning voor Ducati binnen.

Ducati’s historische prestatie van 300 overwinningen in het World Superbike begon met een eerste podiumplaats voor Marco Lucchinelli op Donington Park, Engeland in 1988. In de jaren die volgden schreven meer dan 25 Ducati rijders geschiedenis in de motorsport. Coureurs zoals Carl Fogarty, Doug Polen, Raymond Roche, Troy Corser, Giancarlo Falappa, Neil Hodgson, Piefrancesco Chili, Ben Bostrom, James Toseland, Noriyuki Haga tot en met de legendarische Troy Bayliss en de meest recente leider in het wereldkampioenschap; Carlos Checa.

De 300 overwinningen zorgden ook voor 155 Ducati pole positions, 753 podiumplaatsen, 13 Rijders- en 16 Constructeurs Wereldkampioenschaptitels.
Een bijzondere prestatie!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelBMW touringpakket
Volgend artikelMeet je eigen rondetijden

Gerelateerde artikelen