Adieu Dean Berta Viñales

‘En dan gaat het ineens niet meer over racen…’ Het is deze emotionele en rake uitspraak van Jeffrey Buis, die ons op de redactie nog steeds allemaal kippenvel bezorgt. Korte tijd daarvoor heeft Jeffrey te horen gekregen dat zijn WorldSSP300-collega Dean Berta Viñales tijdens Race 1 op Jerez de la Frontera om het leven is gekomen. Net als eerder dit jaar bij Jason Dupasquier en Hugo Millán kwam Dean ten val en werd vervolgens aangereden door collega’s die alles probeerden maar geen kant meer op konden. Het maakt het drama rondom de dood van de neef ...
‘En dan gaat het ineens niet meer over racen…’ Het is deze emotionele en rake uitspraak van Jeffrey Buis, die ons op de redactie nog steeds allemaal kippenvel bezorgt. Korte tijd daarvoor heeft Jeffrey te horen gekregen dat zijn WorldSSP300-collega Dean Berta Viñales tijdens Race 1 op Jerez de la Frontera om het leven is gekomen. Net als eerder dit jaar bij Jason Dupasquier en Hugo Millán kwam Dean ten val en werd vervolgens aangereden door collega’s die alles probeerden maar geen kant meer op konden. Het maakt het drama rondom de dood van de neef van MotoGP-coureur Maverick Viñales zo mogelijk nog groter. Zo mogelijk… Het zaterdagprogramma werd vervolgens gecanceld op Jerez, maar op zondag werd er na overleg met de familie Viñales wel gereden. Inclusief de tweede WK Supersport 300-race. Alleen zonder het nummer 25 van Viñales Racing Team… En dat Maverick besloot de MotoGP-race in Amerika over te slaan, is uiteraard volkomen te begrijpen. Want soms gaat het ineens niet meer over racen…

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?