Andrea Iannone is vier jaar geschorst

Aprilia MotoGP-rijder Andrea Iannone heeft bakzeil moeten halen bij Internationaal Gerechtshof voor de Sport. Dat heeft hem voor vier jaar geschorst.

Het Internationaal Gerechtshof voor de Sport (CAS) heeft vandaag een uitspraak gedaan in het hoger beroep tegen de dopingklacht van MotoGP-rijder Andrea Iannone. De rechters wilden niet de verdediging volgen dat de doping afkomstig was van de consumptie van besmet vlees. Het hof legde de maximale straf op. De schorsing werd verlengd tot vier jaar. De rechtbank volgde daarmee de eis van het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA).

Reportage: MotoGP 2020; onvoorspelbaar in het kwadraat

Andrea Iannone (31) is sinds 17 december 2019 geschorst door de International Motorcycle Federation (FIM) omdat in zijn urinemonster van de GP in Sepang op 3 november 2019 de verboden stof drostanolone, een anabole steroïde, werd gevonden. De schorsing die nu door de CAS wordt opgelegd, heeft een terugwerkende kracht en verbiedt Andrea Iannone om deel te nemen aan de wedstrijden van de FIM. Bovendien zullen alle wedstrijdresultaten die hij vanaf 1 november 2019 met terugwerkende kracht worden ingetrokken.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?