maandag 27 mei 2024

Assen wijdt Walk of Fame in met Fabio Quartararo

Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™) nam deel aan een speciale ceremonie om de nieuwe Walk of Fame van de stad Assen in te wijden.

Op de wandeling, die in het centrum van de stad ligt, zullen grote bronzen gedenkplaten te zien zijn met de namen van alle rijders die sinds de eerste editie in 1925 de TT van Assen hebben gewonnen.

De eerste twee plaquettes werden geplaatst voor Quartararo, die de race van vorig jaar won, en Piet van Wijngaarden, die de hoogste trede van het podium betrad in 1925 en 1926.

TT Assen 2017: Valentino Rossi’s laatste MotoGP-zege

Van het eerste, lange stratencircuit tot het kortere circuit van vandaag; Assen is door de jaren heen altijd een bijzondere halte geweest op de MotoGP-kalender: het is de langstlopende GP in het wereldkampioenschap. De eerste GP werd in 1949 verreden.

De namen van alle rijders die de TT van Assen hebben gewonnen, zullen in bronzen plaquettes worden vereeuwigd op een wandelroute door de stad. Voorlopig staan er twee op het kruispunt van de Kerkstraat en de Torenlaan. Quartararo zei dat hij ontroerd was door de erkenning.

‘Het is een mooi ding,’ zei de wereldkampioen van 2021. ‘Ik bedoel, het is vrij groot. Voordat ik aankwam had ik wat foto’s op sociale media gezien, maar ik had niet verwacht dat het zo zou zijn. Het is erg mooi, ik ben er van onder de indruk. Het zal een mooie herinnering zijn en het is, natuurlijk, een groot genoegen. Als coureur is winnen op Assen iets immens ,dat veel voor me betekent. Ik hoop dat ik hier weer kan winnen.’

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen