maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Australisch talent naar RAC Racing

RAC Racing heeft voor het seizoen 2012 het Australische wegracetalent Troy Herfoss aangetrokken als vervanger van de gestopte Barry Veneman. Ghisbert van Ginhoven blijft het team trouw en zal voor het derde opeenvolgende seizoen actief zijn op een BMW S1000RR van het Nederlandse team.

Herfoss begon zijn actieve motorsportcarrière als dirttrack-coureur in 2004 waarna hij in 2005 de overstapt maakte naar de het Australisch Supermoto kampioenschap. Na een paar succesvolle jaren keerde de coureur uit Goulburn terug naar Australië waar hij door Suzuki werd uitgenodigd voor een test op een Supersport. Tijdens deze test bleek dat Herfoss ook uit de voeten kon op een wegracemachine met als gevolg dat Suzuki hem meteen een contract aanbood om in 2009 uit te komen in het Australisch Supersport kampioenschap.

In zijn eerste volledige wegraceseizoen wist Herfoss vier keer als vierde te finishen, twee keer op het podium te eindigen, waarvan één keer als racewinnaar, en uiteindelijk als vijfde te eindigen in het kampioenschap. In 2010 pakte Herfoss de Australische Supersport titel door maar liefst zeven van de twaalf races als winnaar over de eindstreep te komen en elf van de twaalf races op het podium te eindigen.

Met de Supersport titel op zak maakte Herfoss in 2011 de overstap naar het Australische Superbike kampioenschap om daar in zijn eerste seizoen de derde plaats te behalen. Tevens kwam Herfoss enkele keren aan de start in het IDM Superbike kampioenschap als vervanger van de geblesseerde Gabor Rizmayer. Met het aanblijven van Van Ginhoven en de komst van Herfoss zal RAC Racing in 2012 weer deelnemen aan het volledige IDM Superbike kampioenschap. Mocht het lukken dan staat het team ook bij een aantal races van het Dutch Superbike aan de start.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen