Bax stabiel na operatie

De toestand van zijspancrosser Etienne Bax (24) uit Bergeijk is na een operatie stabiel. Hij werd zondagmiddag geopereerd in het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Utrecht, nadat zijn bloedwaarden niet in orde bleken. Bax was zaterdag zwaar ten val gekomen tijdens een training in Geldermalsen. Daarbij kreeg hij het stuur van de motor vol in zijn buik. De runner-up in het WK van vorig jaar werd per ambulance afgevoerd naar de intensive care van het UMC. “Het zag er aanvankelijk niet eens zo slecht uit”, zei Jack Bax, de vader van Etienne. “Hij mocht ook van de ic af, maar zondagmiddag verloor hij veel bloed. De artsen achtten het toen beter mijn zoon te opereren.”

Robbie Bax (21), bakkenist van regerend wereldkampioen Daniël Willemsen, bezocht gisteren zijn broer. “De buitenwand van de dikke darm en de milt bloedden”, zei hij na de medische ingreep. “Dat is verholpen.” Bax, die zondag zou deelnemen aan een cross in Genk, gold als één van de favorieten in de komende strijd om de wereldtitel, maar hij lijkt nu te zijn teruggeworpen. “Etienne is een taaie”, zei Bax senior. “Hij wil zo snel mogelijk weer op de motor. Het is wel zo, dat er kostbare tijd verloren gaat in de voorbereiding op het WK. Etienne en Kaspars Stupelis zouden dinsdag naar Spanje vertrekken voor een trainingsstage. Dat kan niet doorgaan. Maar het is veel belangrijker dat Etienne herstelt.”

Foto: Team Bax

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.