maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Bijzondere seizoensafsluiting voor Vos UPDATE

UPDATE 6-9-2011
Goed nieuws voor iedereen die Vos en ook landgenoot Rafaël Sinke willen volgen. Motors TV gaat dit prachtige evenement op de voet volgen. Er wordt in totaal bijna tien uur televisie uitgezonden van deze titanenstrijd.

Uitzendtijden:
Zaterdag 24 september: 14.30 uur – 17.00 uur en 19.00 – 22.00 uur
Zondag 25 september: 11.00 uur – 13.45 uur en 14.30 uur – 15.30 uur

Surf naar nl.motorstv.com voor meer informatie.

BERICHT 3-9-2011
Het tot nu toe succesvol verlopen seizoen krijgt voor Arie Vos een passend én bijzonder slot. De Labour Force Racing-coureur gaat namelijk de 24 uur van Le Mans (24/25 september) en de 8 uur van Doha (12 november) rijden. Vos doet dit als vervanger van de geblesseerde Werner Daemen in het Team Van Zon Boenig Motorsportschool Penz RT. Dit team staat tweede in de Endurance World Cup en heeft dus een zeer reële kans op de titel. 

De achterstand op de koploper bedraagt slechts een paar punten. Een week voor Le Mans rijdt Vos ook mee in het afsluitende IDM Superbike-weekend op de Duitse Hockenheimring. Arie Vos: “Allereerst wil ik Werner heel veel beterschap wensen. Hij is een goede vriend van mij en toen ik op Francorchamps hoorde van zijn zware val, was dat een grote schok. Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met hem. Daarnaast wil ik Werner bedanken dat hij mij aangekaart heeft binnen het Team Van Zon Boenig Motorsportschool Penz RT. Een fantastische kans!”

“Hoewel ik inmiddels een aardige hoeveelheid endurance-ervaring heb, is een 24 uur nieuw voor mij. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe dat zal zijn. Aan de 8 uur van Doha heb ik zeer goede herinneringen. Vorig jaar pakte ik daar bijvoorbeeld samen met het RMT #21 Racing Team de derde plaats.”

“De week voor Le Mans, het weekend van 18 september, rij ik op uitnodiging van veringspecialist Wilbers mee in de laatste IDM-race van 2011 bij Wilbers BMW Racing. Het afgelopen jaar hebben wij zeer intensief samengewerkt. Het is dan fantastisch om op deze manier het behalen van de Dutch Superbike-titel te vieren. Het Duitse Superbike-kampioenschap staat bekend als één van de beste nationale kampioenschappen ter wereld. Het is dan ook erg interessant om te zien waar we staan. Behalve mijn monteurs heeft Wilbers verder alles geregeld. Daar ben ik ze zeer dankbaar voor.”

Doordat Le Mans gelijktijdig plaatsvindt met de MOTO73 Race of the Champions zit het ONK-seizoen erop voor Vos. Een vreemd gevoel: “Het is echt jammer dat ik er bij de laatste race niet bij kan zijn. De Race of the Champions is altijd een bijzonder evenement maar de kans om met een topteam de 24 uur van Le Mans te mogen rijden, mag je als coureur niet laten schieten. In goed overleg met Joop Wijnen, directeur en eigenaar van hoofdsponsor Labour Force, en mijn andere trouwe sponsoren hebben we dan ook besloten om samen de uitdaging aan te gaan”, sluit de zesvoudig kampioen van Nederland af.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen