Cal Crutchlow spreekt oorlogstaal

Bij Ducati zullen ze wel geweten hebben dat je met Cal Crutchlow iemand in huis haalt die nooit een blad voor de mond neemt, maar nog voor het seizoen goed en wel is begonnen spreekt de Brit al klare oorlogstaal. In een interview met Motor Magazine laat hij weten dat hij niet van plan is op dezelfde manier als Dovisiozo ‘rondjes te rijden’.

Ook geeft hij aan dat er nog heel veel moet gebeuren aan de Desmosedici: ‘Er is niet een aanwijsbaar probleem met de Ducati, maar een hele serie dingen die aangepakt moeten worden. Hij spint teveel, wheeliet teveel en rondt de bochten niet al te fris.’ Crutchlow heeft er echter wel vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen, al zal dat de nodige tijd kosten. 

De Brit vertelt ook openhartig over zijn relatie met zijn oude teambaas, Hervé Poncharal. ‘In Laguna Seca hadden hij en ik de ergste ruzie die je ooit hebt gezien. Ik had hem gezegd iemand anders te contracteren en uiteindelijk sleepte ik hem aan z’n blote poten uit het motorhome’, zo vertelt Crutchlow.

Verder vertelt Crutchlow over zijn voorkeur de underdog te zijn, over dat ‘ie zijn Ducati Hypermotard moest verkopen omdat vrouwlief bijna van de duo-zit viel toen hij een wheelie trok, en blikt hij terug op zijn carriere. 

De nieuwe Motor Magazine ligt, inclusief het totale interview van zes pagina’s, in de winkels en is online te bestellen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?