Cal Crutchlow spreekt oorlogstaal

Bij Ducati zullen ze wel geweten hebben dat je met Cal Crutchlow iemand in huis haalt die nooit een blad voor de mond neemt, maar nog voor het seizoen goed en wel is begonnen spreekt de Brit al klare oorlogstaal. In een interview met Motor Magazine laat hij weten dat hij niet van plan is op dezelfde manier als Dovisiozo ‘rondjes te rijden’.

Ook geeft hij aan dat er nog heel veel moet gebeuren aan de Desmosedici: ‘Er is niet een aanwijsbaar probleem met de Ducati, maar een hele serie dingen die aangepakt moeten worden. Hij spint teveel, wheeliet teveel en rondt de bochten niet al te fris.’ Crutchlow heeft er echter wel vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen, al zal dat de nodige tijd kosten. 

De Brit vertelt ook openhartig over zijn relatie met zijn oude teambaas, Hervé Poncharal. ‘In Laguna Seca hadden hij en ik de ergste ruzie die je ooit hebt gezien. Ik had hem gezegd iemand anders te contracteren en uiteindelijk sleepte ik hem aan z’n blote poten uit het motorhome’, zo vertelt Crutchlow.

Verder vertelt Crutchlow over zijn voorkeur de underdog te zijn, over dat ‘ie zijn Ducati Hypermotard moest verkopen omdat vrouwlief bijna van de duo-zit viel toen hij een wheelie trok, en blikt hij terug op zijn carriere. 

De nieuwe Motor Magazine ligt, inclusief het totale interview van zes pagina’s, in de winkels en is online te bestellen.

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL