Capirossi wordt MotoGP-adviseur

Bijzonder goed nieuws kunnen we melden vanuit het MotoGP-paddock. Dorna laat weten dat Loris Capirossi MotoGP-adviseur gaat worden. Na een GP-carrière van 22 (!) jaar, drie wereldtitels, 99 podiums en 328 deelnames kun je veel zeggen van Capirossi maar niet dat ‘ie weinig ervaring heeft. Ons lijkt dit dus dé adviseur bij uitstek.

Met de komst van de 1000cc-prototypes, de Moto3 en de CRT-teams valt er namelijk voorlopig voldoende te adviseren. Daarnaast gaat de Italiaan zich ook bezighouden met veiligheid, nieuwe regels, wedstrijdbeslissingen en de homologatie van nieuwe circuits.

Als eerbetoon aan Capirossi zal verder het nummer 65 in de MotoGP niet meer gebruikt gaan worden. Tenminste, als de IRTA niet moeilijk doet maar dat wordt niet verwacht. Kortom, Capirex is na zijn laatste race gelukkig niet vergeten.

Foto: ANP
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.