dinsdag 18 juni 2024

Capirossi wordt MotoGP-adviseur

Bijzonder goed nieuws kunnen we melden vanuit het MotoGP-paddock. Dorna laat weten dat Loris Capirossi MotoGP-adviseur gaat worden. Na een GP-carrière van 22 (!) jaar, drie wereldtitels, 99 podiums en 328 deelnames kun je veel zeggen van Capirossi maar niet dat ‘ie weinig ervaring heeft. Ons lijkt dit dus dé adviseur bij uitstek.

Met de komst van de 1000cc-prototypes, de Moto3 en de CRT-teams valt er namelijk voorlopig voldoende te adviseren. Daarnaast gaat de Italiaan zich ook bezighouden met veiligheid, nieuwe regels, wedstrijdbeslissingen en de homologatie van nieuwe circuits.

Als eerbetoon aan Capirossi zal verder het nummer 65 in de MotoGP niet meer gebruikt gaan worden. Tenminste, als de IRTA niet moeilijk doet maar dat wordt niet verwacht. Kortom, Capirex is na zijn laatste race gelukkig niet vergeten.

Foto: ANP
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen