Dakar 2017 eist tol voor motorrijders

De motoren rijden vrijdag dezelfde route als de quads en auto’s. Er wordt in totaal 692 kilometer afgelegd. Op vrijdagochtend (Nederlandse tijd) werd bekend dat Joan Barreda een tijdstraf van een uur kreeg vanwege een niet toegestane tankstop. Hiermee verliest hij de koppositie. 

Het was Matthias Walkner die donderdag de etappe won. Joan Barreda kwam net iets meer dan twee minuten later binnen en bleef hiermee aan de leiding in het klassement (al verloor hij die vrijdag door de tijdstraf). Regerend kampioen en KTM-rijder Toby Price moest opgeven nadat hij door een crash zijn dijbeen brak. Paolo Goncalves viel op door zich erg sportief te tonen. Nadat Price een nare blessure opliep door zijn val, offerde Goncalves zijn eigen tijd op door Price te helpen.

Ook Jurgen van den Goorbergh is definitief uit de Dakar. Nadat hij in de derde etappe zwaar ten val kwam en daarvan zelfs even buiten bewustzijn raakte, begon hij donderdag wel nog aan de vierde etappe. Na een aantal tientallen kilometer moest hij echter de handdoek in de ring gooien en werd medische assistentie opgeroepen. Nederlander Ronald ter Beek moest ook opgeven, door technische mankementen aan de motor.

Foto: ANP

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.