Dakar-held Edwin Straver overleden

Rally-rijder Edwin Straver is vannacht overleden, zo heeft de familie laten weten aan Omroep Brabant. Straver kwam vorige week ten val in de Dakar-rally, brak daarbij zijn bovenste nekwervel en had tien minuten geen hartslag. Na reanimatie werd hij naar een ziekenhuis vervoerd, waarna hij woensdag met zware hersenbeschadiging naar een Nederlands ziekenhuis werd vervoerd.

Ondanks de bekende slechte toestand van Edwin Straver slaat dit nieuws alsnog in als een bom. Want men blijft immers altijd hopen op een wonder. Sportredacteur Marien Cahuzak: ‘Het verlies van Edwin is een grote aderlating voor de motorsportwereld. Vorig jaar won Edwin nog het kistklassement in de Dakar, en dit jaar zagen we hem als een berekende rijder die continu bezig was met veiligheid en aankomen. Dat juist hem dit nu overkomt, toont de soms wrange wereld van de motorsport.’

Vanzelfsprekend zijn ook onze gedachten voornamelijk bij de familie en vrienden van Edwin Straver, die wij veel sterkte toewensen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL