13 C
Nederland
donderdag 26 mei 2022

Edwin Straver naar Nederland overgebracht

Motorrijder Edwin Straver wordt vandaag vanuit Saudi-Arabië naar Nederland overgebracht. In de toestand van Straver is helaas geen verandering want die is nog steeds kritiek.

De 48-jarige motorrijder uit het Brabantse Rijswijk kwam vorige week donderdag ongelukkig ten val tijdens Le Dakar. Daarbij brak hij een van de bovenste nekwervels en had hij ongeveer tien minuten geen hartslag. Na te zijn gereanimeerd, werd Straver per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Riyad.

Omdat er sindsdien geen verandering is zijn toestand, werd besloten Edwin Straver te repatriëren naar Nederland. Straver zal hier in een ziekenhuis worden opgenomen, waarna in overleg met partner en familie wordt bekeken wat de volgende stappen zullen zijn.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

1 Reactie

  1. Hoe treurig en erg ik dit ook vind, het zal waarschijnlijk niet goed aflopen. Als je hersenen 10 minuten geen zuurstof hebben gehad door de hartstilstand, zal er weinig tot niets overgebleven zijn van de hersenactiviteit en ben je hersendood (wat een vreselijk woord!). Ik heb zoiets nu een paar keer meegemaakt van dichtbij meegemaakt.
    Voor de nabestaanden : Heel veel sterkte !

Reacties zijn gesloten.