13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

David Knight naar het EWC?

Drievoudig enduro wereldkampioen David Knighter staat klaar een eventuele eerste stap het WK Endurance in te nemen. De coureur van het Eiland Man is namelijk gevraagd zich bij het Jackson Racing team te voegen tijdens de tests in Spanje.

Jackson Racing zegt de geïnteresseerde leek misschien weinig, maar als je zegt dat ene John McGuinness er rijdt, weet je dat het niet zomaar een team is. Overigens deelt McGuinness het team met Steve Mercer en Conor Cummins, die beide ook geen onverdienstelijk CV hebben. David Knight komt hier met zijn indrukwekkende reputatie nog eens bij.

Reden voor de Manxman om zich bij Jackson Racing te voegen zit hem in de EWC-kalender, die onlangs aangepast werd. Jackson Racing komt namelijk uit in het FIM Endurance World Championship en verzorgt daarnaast ook de Isle of Man TT Superstock-machines voor zowel John McGuinness en Conor Cummins. De data van de TT en de eerste 12 uurs-race op Portimão liggen met het nieuwe schema eng dicht bij elkaar.

Op verzoek van het circuit van Portimão werd de 12 uurs verplaatst naar het weekend van 11 juni. De Isle of Man TT wordt verreden tot de 10e juni, met de Pokerstars Senior TT-race gepland om 12.30 uur. Dat zit dus wel erg kort op elkaar voor Cummins en McGuinness om naar de Algarve af te reizen.

Uitspraken zijn er nog niet gedaan, maar waarschijnlijk moeten McGuinness en Cummins de 12 uurs op Portimão aan zich voorbij laten gaan. Dat is op zich geen ramp, zeker als Knighter in kan vallen, maar het team staat dus ook voor de logistieke uitdaging zowel op Man als op Portimão aanwezig te zijn.

Één ding is zeker, Knighter gaat zijn best doen in te vallen mocht het nodig zijn. Toch wel gaaf om te kunnen zeggen dat je zowel in het FIM EWC als het FIM WEC deelgenomen hebt!

Want een Honda CBR100RR Fireblade SP is toch wel een beetje anders dan, nou… een KTM enduro-machine!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen