David Knight naar het EWC?

Drievoudig enduro wereldkampioen David Knighter staat klaar een eventuele eerste stap het WK Endurance in te nemen. De coureur van het Eiland Man is namelijk gevraagd zich bij het Jackson Racing team te voegen tijdens de tests in Spanje.

Jackson Racing zegt de geïnteresseerde leek misschien weinig, maar als je zegt dat ene John McGuinness er rijdt, weet je dat het niet zomaar een team is. Overigens deelt McGuinness het team met Steve Mercer en Conor Cummins, die beide ook geen onverdienstelijk CV hebben. David Knight komt hier met zijn indrukwekkende reputatie nog eens bij.

Reden voor de Manxman om zich bij Jackson Racing te voegen zit hem in de EWC-kalender, die onlangs aangepast werd. Jackson Racing komt namelijk uit in het FIM Endurance World Championship en verzorgt daarnaast ook de Isle of Man TT Superstock-machines voor zowel John McGuinness en Conor Cummins. De data van de TT en de eerste 12 uurs-race op Portimão liggen met het nieuwe schema eng dicht bij elkaar.

Op verzoek van het circuit van Portimão werd de 12 uurs verplaatst naar het weekend van 11 juni. De Isle of Man TT wordt verreden tot de 10e juni, met de Pokerstars Senior TT-race gepland om 12.30 uur. Dat zit dus wel erg kort op elkaar voor Cummins en McGuinness om naar de Algarve af te reizen.

Uitspraken zijn er nog niet gedaan, maar waarschijnlijk moeten McGuinness en Cummins de 12 uurs op Portimão aan zich voorbij laten gaan. Dat is op zich geen ramp, zeker als Knighter in kan vallen, maar het team staat dus ook voor de logistieke uitdaging zowel op Man als op Portimão aanwezig te zijn.

Één ding is zeker, Knighter gaat zijn best doen in te vallen mocht het nodig zijn. Toch wel gaaf om te kunnen zeggen dat je zowel in het FIM EWC als het FIM WEC deelgenomen hebt!

Want een Honda CBR100RR Fireblade SP is toch wel een beetje anders dan, nou… een KTM enduro-machine!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?