De presentatie van de 2021 Suzuki GSX-RR van Joan Mir en Álex Rins

Suzuki Ecstar heeft het team voor het MotoGP-seizoen 2021 gepresenteerd op het Losail International Circuit. Terwijl alle teamleden aan de finishlijn stonden te wachten, kwamen de Spanjaarden Joan Mir en Álex Rins aanrijden op hun Suzuki GSX-RR’s. Met deze motoren wonnen ze vorig jaar de rijders- en de teamtitel in een voor Suzuki absoluut historisch seizoen.

Voor Joan Mir wordt het zijn derde seizoen bij het team, waar hij in 2019 vanuit de Moto2 naar overstapte en waarmee hij vorig jaar het MotoGP-wereldkampioenschap won. Álex Rins begint aan zijn vijfde seizoen als Suzuki-coureur, een merk waaraan hij de helft van zijn overwinningen in het MotoGP-tijdperk heeft te danken: drie van de zes.

Er waren twee vraagtekens over hoe de GSX-RR er in 2021 uit zou zien. De eerste was of het het zilveren tintje zou blijven. Het werd vorig jaar aangebracht als eerbetoon aan de eerste wereldkampioen Suzuki: de 50 cc van de Duitser Ernst Degner in 1962. Het antwoord is ja: het zilver blijft. De tweede vraag was hoe de nieuwe sponsor, Monster, in de motorfiets zou worden gepresenteerd. Het antwoord is een zwarte streep op de zijkanten van de motor.

Joan Mir: ‘Dit wil ik nog een keer!’

‘Mooi. Ik vind het nieuwe design mooi, het is wat agressiever dan vorig jaar door het Monster-logo,’ zegt regerend MotoGP-wereldkampioen Joan Mir over de nieuwe racer. De Spanjaard is zich bewust van de uitdaging die voor hem ligt: ‘We hebben een grote uitdaging, namelijk het verdedigen van de titel. Dit jaar is het de bedoeling om voor de titel te strijden en ik kijk er naar uit. De motor is prachtig, het team is er klaar voor en ik heb een geweldige teamgenoot.’ Hij rijdt het kampioenschap met de 36 op de kuip, maar op sommige delen prijkt toch ook de 1:

Joan Mir.

‘We hebben besloten dat 36 beter is, maar we hebben de nummer één op sommige plaatsen gezet, want is natuurlijk geweldig om de nummer één te mogen racen,’ zegt Mir. ‘Door de vreemde situatie was het moeilijk om dingen te vieren, maar voor mij was het belangrijkste om naar huis te kunnen, te ontspannen en te genieten van de persoonlijke voldoening van het winnen van de titel. Op dat moment was ik echt blij met de gedachte van wat we voor elkaar hebben gekregen. De voldoening was en is groot. En een paar dagen later dacht ik: dit wil ik nog een keer.’

Álex Rins: ‘Blij met de nieuwe sponsor.’

‘Het was een rollercoaster vanwege de blessure in de eerste race, in het midden van het seizoen kon ik wat gas terugnemen, daarna had ik twee crashes, maar we hebben het jaar kunnen afsluiten met een geweldige prestatie. En dat moeten we dit seizoen voortzetten maar vooral ook kijken hoe ver we kunnen komen. Ik ben blij met het team, klaar om te racen,’ zegt Alex Rins, die duidelijk staat te popelen om op de motor te stappen:

‘Ik ben opgewonden: straks weer met 300 per uur over het rechte stuk. Ik sta te popelen om te beginnen en ben heel tevreden met de nieuwe sponsor en blij om de kleuren te dragen.

Álex Rins.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?