donderdag 22 februari 2024

De sport top-3 van week 41

Knipper twee keer met je ogen en je mist drie dingen. Zo kun je het best de motorsport op dit moment samenvatten. Daarom selecteert onze sportcoördinator Marien Cahuzak elke maandag zijn eigen top-3, zodat jij een beetje overzicht houdt.

Meer dan alleen de broer van Marc

Hoe moet het zijn om de broer van Marc Marquez te zijn? Ik stel mij deze vraag heel vaak. Het lijkt mij een ramp. Zelfs als je wereldkampioen wordt in zowel de Moto3 als de Moto2 komt dat volgens een grote groep kenners slechts omdat je de broer van bent. Natuurlijk hielp dat wel bij zijn komst naar Repsol Honda maar als ik de broer van Marc geweest was, reed ik nu echt geen MotoGP. Gisteren werd Alex op fantastische wijze tweede op Le Mans. Natuurlijk, als het droog was, zat dat er waarschijnlijk niet in vanaf een plek helemaal achteraan op de grid. Maar het was nat, zo simpel is het. En bijzonder is het om twee redenen. Tot gisteren reed Alex Marquez nooit eerder een regenrace en het was voor het eerst sinds de zege van Dani Pedrosa in 2017 op Valencia dat een teamgenoot van Marc Marquez op het podium eindigde. In 2018 lukte Pedrosa dat dus geen enkele keer en Jorge Lorenzo kwam niet eens in de buurt in 2019.

Wijze keuze

Het MXGP-seizoen zit er op voor Jeffrey Herlings. Opvallend genoeg lijken zijn zware nek- en rugblessures hier geen bepalende rol in te spelen en dat is positief als je terugdenkt aan de angstige verhalen rondom zijn val. Te weinig rijtijd en een conditionele achterstand worden door KTM wel genoemd. Plus zijn voetblessure uit 2019… Een belangrijke factor bij zijn zware crash op Faenza was het gebrek aan flexibiliteit en comfort in de rechtervoet van Herlings. Daarom ondergaat hij op donderdag 15 oktober een kleine ingreep om overtollige botgroei te verwijderen en littekenweefsel aan te pakken. Op deze manier hoopt Herlings in 2021 volledig fit aan de start te staan. Iets dat in 2020 dus duidelijk nooit zo geweest is. Dat hij desondanks toch nog vier GP’s wist te winnen, laat wel zien hoe bizar goed Jeffrey is. Iets dat we hopelijk volgend jaar weer gaan zien!

28 Wereldtitels, op rij!

De echte held van het weekeinde is natuurlijk Toni Bou. Wie je ook spreekt in de motorsport, iedereen komt superlatieven te kort als het gaat over hem. Dat alleen al maakt hem uniek, maar de lijst hieronder is nog unieker. Laat het even op je inwerken. 28 Wereldtitels op rij, dat kan toch eigenlijk helemaal niet..…

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen