zondag 25 februari 2024

De tien mooiste foto’s van Riola Sardo (MXGP) en Le Mans (MotoGP)

1. Eerste in de tijdtraining, eerste in de kwalificatie, eerste in de eerste manche, eerste in de tweede heat. Calvin Vlaanderen domineerde de MXGP in Riola Sardo zoals je normaal alleen ziet bij mannen als Jeffrey Herlings en Tony Cairoli. Indrukwekkend is dan nog veel te zacht uitgedrukt. 
Foto (boven): Yamaha

2. Over Nederlands succes gesproken! Shana van der Vlist won de WMX, terwijl links van haar Nancy van de Ven trots met de rode plaat in haar hand staat. Lynn Valk kende een lastiger weekeinde op Sardinië, maar staat nog altijd tweede in de WK-tussenstand. Achter Nancy en voor Shana, wat een luxe. 
Foto (onder): WMX

3. Het bewijs dat het in de MotoGP echt niet alleen draait om de grootste budgetten en de nieuwste spullen. Sterker nog, Gresini Racing heeft misschien wel het kleinste budget van allemaal en zeker niet de nieuwste Ducati. Maar ja, ze hebben natuurlijk wel Enea Bastianini en dat schiet lekker op!
Foto: 2Snap

MotoGP-fotospecial: De tien van Jerez

4. Treffender kan de situatie bij Suzuki niet uitgebeeld worden. Eerst al die onrust om het vertrek uit de MotoGP eind dit jaar en dan ook nog een dubbele DNF, die gezien de puinhoop van de laatste weken eigenlijk volkomen logisch is en je Alex Rins en Joan Mir niet eens kwalijk kunt nemen.
Foto: 2Snap

5.  De hectiek van de MotoGP-start in beeld. Elke niet-coureur kan niet snappen dat dit goed kan gaan… Tenminste, ik niet. 
Foto: 2Snap

6. Formatie-rijden voor gevorderden door het Pertamina Mandalika SAG Team. Het ziet er dan mooi uit, Bo Bendsneyder beleefde weinig plezier aan de Moto2-race en baalde na afloop enorm van zijn 14e plek. 
Foto: 2Snap

MotoGP Frankrijk: Enea Bastianini verschalkt fabrieks-Ducati’s

7. Waar al die gave tv-beelden vandaan komen? Meer dan een Go Pro heb je dus niet nodig.
Foto: 2Snap

8. Een prachtig beeld van misschien wel het beroemdste rechtenstuk ter wereld. Dankzij de MotoGP, maar vooral dankzij de 24 uur-races natuurlijk.
Foto: 2Snap

9. De verborgen helden van de MotoGP. Marc Marquez gaat er straks echt vanuit dat dit wiel vast zit. Normaal zou je dat een paar willen checken, maar daar is dus geen tijd voor. Stressvol en foutloos werken, het is echt niet iedereen gegeven…
Foto: 2Snap

10. Kijkend naar het hoge aantal crashes, leek het wel nat te zijn op Le Mans. Dat was het echter zo goed als niet. Droog of nat, Le Mans is en blijft dus bijzonder. 
Foto: 2Snap

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen