Deroue net naast podium in Misano

In het Italiaanse Misano hebben de Red Bull Rookies Cup coureurs in hun dertiende krachtmeting opnieuw gezorgd voor een spannende race. In de wedstrijd, die in tegenstelling tot alle trainingen werd verreden op een droog circuit, moest Scott Deroue (95) van ver komen.

Deroue maakte zijn tegenvallende veertiende trainingstijd bij de start direct goed door zich in het gedrang  in de eerste bocht naar positie negen te wurmen. Naarmate de race vorderde wist de Nijkerkervener  zich dankzij twee keer de snelste raceronde te hebben gereden op plaats vijf te nestelen achter Hanika, Trautmann, Loi en Alt.

Vier ronden voor het einde moest Alt er aan geloven en weer een ronde later was Trautmann aan de beurt waardoor Deroue op dat moment zelfs een podiumplek in handen had. Op weg naar meer remde Deroue even later iets te laat waardoor er een klein gaatje ontstond wat net niet meer dichtgereden kon worden. Deroue finishte met een achterstand van slechts 0,4 seconde op de Belg Loi als  vierde.

Deroue:  “Ik ben tevreden. Mijn start was goed. Ik zat direct bij de kopgroep en heb eigenlijk alleen maar posities gewonnen. Op het laatst maakte Loi een klein foutje waar ik net niet van kon profiteren. In de tussenstand ben ik twee punten ingelopen. De achterstand is groot maar alles is mogelijk, het blijft motorracen.”

Alt heeft met nog twee races te gaan op Aragon 29 punten voorsprong op  Deroue. Oettle volgt op twintig punten van de Nederlander.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?