donderdag 22 februari 2024

Dutch Masters of Motocross dit weekend weer van start!

Maak je klaar want eindelijk mogen we weer: de Dutch Masters of Motocross is na twee jaar afwezigheid terug! De eerste van in totaal vijf ronden vindt aanstaande zondag 13 maart plaats op Motorsportpark Gelderland Midden in Arnhem. Zet je schrap voor bijzonder veel spektakel!

Het belooft namelijk een prachtige dag te worden op Motorsportpark Gelderland Midden. Niet alleen omdat er een zeer zonnige lentedag wordt voorspeld, maar ook omdat we weer kunnen gaan genieten van fantastische motocrosswedstrijden met gevechten tussen internationale wereldtoppers, talenten en Nederlandse rijders in verschillende klassen! Iets wat we de afgelopen jaren jammer genoeg hebben moeten missen op dit niveau in Nederland.

Het deelnemersveld is, zoals je van de DMoMX gewend bent, dit jaar weer zeer divers met naast de Nederlanders, Belgen en Duitsers ook rijders die overkomen vanuit onder andere Scandinavië, Italië, Israël en zelfs Zuid-Afrika. Aangezien het de eerste keer is dat de DMoMX georganiseerd wordt op het circuit in Arnhem, zal het voor veel rijders een flinke kluif worden om het zandcircuit in de vingers te krijgen voordat het starthek valt. 

Toch is de baan in Arnhem voor een aantal van de deelnemende rijders niet helemaal nieuw. In juli van 2020 werden op dit circuit namelijk trainingswedstrijden georganiseerd ter voorbereiding op de herstart van de MXGP-kalender. Rijders die daarbij aanwezig waren en tevens zondag aan de start staan, zijn onder meer Jago Geets (België), Calvin Vlaanderen, Glenn Coldenhoff, Brian Bogers, Ben Watson (Verenigd Koninkrijk) en regerend Dutch Masters-kampioen in de 500cc-klasse Arminas Jasikonis (Litouwen). 

Strijd om de titel barst los
Na zijn DMoMX-titel in 2019 maakte Arminas het seizoen erop een zware crash mee in Italië waarbij hij hersenletsel opliep. Gelukkig revalideerde Arminas en kwam hij terug in het WK en nu ook bij Dutch Masters! In het Arnhemse zand zal hij proberen flink wat punten te scoren om dit seizoen zijn titel te kunnen verdedigen. 

Maar er zijn vele kapers op de kust wat betreft die titel. Wat dacht je bijvoorbeeld van Brian Bogers. Tijdens de MXGP in Lombardije afgelopen weekend eindigde hij als vierde door in de eerste manche als zevende en in de tweede manche knap als derde te finishen. Daarmee wist hij zich in het algehele WK-klassement op te werken naar een vijfde plaats.

Nog net in de top tien van diezelfde WK-stand vinden we Glenn Coldenhoff op de negende plaats. Ook hem is het er alles aan gelegen om door te pakken! Helaas is regerend wereldkampioen MXGP Jeffrey Herlings niet van de partij. ‘The Bullet’ kampt met een blessure in zijn hielbeen en heeft nog tijd nodig om daarvan te herstellen.

In de 250cc is Jago Geerts in topvorm, met een 1-1 tijdens de GP in Lombardije. Dat belooft vuurwerk in Arnhem en een felle strijd met onder andere Rick Elzinga die in Lombardije de EMX250 won. In de 85cc en 125cc start een lange reeks toptalenten uit binnen- en buitenland die stuk voor stuk de moeite waard zijn om in de gaten te houden!

Tijdens de DMoMX in Arnhem komen de 500cc, 250cc, 125cc en 85cc in actie. De gehele deelnemerslijst zal op vrijdag 11 maart te vinden zijn op dutchmastersofmotocross.nl.

Tijdschema en kaartverkoop
De trainingen beginnen om 08.30 uur waarna de eerste race om 11.30 van start zal gaan. Iets na 17.30 zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Het gehele tijdschema vind je hier.

Entreeprijzen:
Volwassenen: 25 euro
Jeugd 13 t/m 17 jaar: 10 euro
Jeugd tot 13 jaar: gratis

Let op: Kaarten zijn enkel online te bestellen via deze link. Ook op de wedstrijddag zelf kun je via dezelfde ticketshop gewoon nog kaarten kopen.

Supercross wil de wereld over met nieuwe World Series-plannen

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen