Eerste TT-zege gaat naar Reeves/Sayle

De over drie ronden verreden zijspanrace deed de TT van 2013 eindelijk openen. De wedstrijd werd gedomineerd door het duo Tim Reeves en Dan Sayle, die onder andere trainde tijdens de straatraces in Hengelo. Viervoudig wereldkampioen Reeves deed voor de vijfde keer mee aan de TT en pakte nu eindelijk zijn eerste TT-zege. Zijn bakkenist Sayle is met deze winst de succesvolste bakkenist van de TT, samen met Rick Long. Achter dit tweetal werd Conrad Harrison/Mike Aylott tweede, de derde plek was voor Dave Molyneux/Patrick Farrance.

In het begin van de wedstrijd moest Reeves en Sayle nog wel vrezen voor de gebroeders Birchall. Ben en Tom waren de snelste in de eerste sectoren, maar kregen te maken met een lekke band ter hoogte van Kate’s Cottage en dat betekende einde oefening voor ze. Reeves/Sayle konden daardoor redelijk gemakkelijk hun eerste zege bemachtigen. De strijd om de tweede plek was spannender. Lang lag Molyneux op die plaats, maar op de finishlijn was het toch Harrison die met een verschil van 0,538 seconde het zilver wist te grijpen.

Noemenswaardig is ook de prestatie van Estelle Leblond. Zij werd in deze zijspanrace de eerste vrouw in de TT-historie die de 100 mijlen per uur-grens weet te overschrijden. De Francaise eindigde de wedstrijd als 29ste, samen met haar bakkenist Sebastien Lavorel.

De TT wordt vandaag voortgezet met de Superbike-race.

Foto: Organisatie Isle of Man TT
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.