Film > Pole voor Pedrosa

Gezien zijn huidige vorm, is de pole van Dani Pedrosa op Mugello geen verrassing. Maar wetende dat de Spanjaard het op vrijdag erg lastig had, is het wederom een knappe prestatie. De grote vraag is wie de Honda-coureur het lastig kan gaan maken vanmiddag. Gelukkig is daar nog altijd zijn landgenoot én regerend wereldkampion Jorge Lorenzo. Hij kwam maar 0.069 seconde te kort op Pedrosa en lijkt daarmee de enige uitdager te zijn.

Het verschil met Andrea Dovizioso, verrassend derde met de Ducati, is al 0.471 seconde. Marc Marquez werd zesde. Je zou kunnen zeggen slechts zesde, maar dat is niet terecht. Marquez crashte liefst drie keer, waarvan één keer met 280 kilometer per uur. Zijn kin is zelfs helemaal ingepakt en zijn schouder geeft veel pijn. De Spanjaard was uiteindelijk 0.606 seconde langzamer. Valentino Rossi werd zevende.

Jasper Iwema vond geen goede sleep van een snelle groep in de Moto3. Hij zette zijn snelste tijd van 1.59.945 op eigen kracht al in zijn negende rondje. Dat betekende op dat moment de elfde tijd. In de resterende ronden lukte het Iwema jammer genoeg niet zijn tijd te verbeteren, waardoor hij uitkwam op de negentiende plaats. Hoewel de derde sector een probleem bleef, verbeterde Iwema zich aanzienlijk in de andere drie sectoren van het veeleisende circuit van Mugello. In de ochtendtraining wist hij zelfs de zesde tijd neer te zetten in de vierde sector.

Bekijk hier de samenvatting.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.