donderdag 25 april 2024

Michael Dunlop wint TT Superbike-race

Uitkomend voor het Honda TT Legends Team maakte Michael Dunlop zijn status gelijk waar. Het neefje van TT-held Joey Dunlop won voor het eerst de Superbike-race op het eiland Man en zette daarmee zijn totaal op vier TT-zeges. Dat deed hij bovendien op majestueuze wijze, door een gat van veertig seconden te slaan richting de nummer twee Cameron Donald. Dunlop pakte in de eerste ronde al de leiding en wist telkens het gat naar de concurrentie te vergroten.

Lang leek John McGuinness (rijdend in speciale Joey Dunlop-kleuren omdat het dertig jaar geleden was dat Dunlop voor het eerst op een Honda de TT won) op zilver te stranden, maar bij de tweede pitstop kreeg hij een minuut tijdstraf vanwege overschrijding van de maximum snelheid in de pitstraat, en zakte daardoor terug.

Cameron Donald profiteerde optimaal van en bezorgde daarmee Honda het volledige TT-podium, aangezien McGuinness uiteindelijk Guy Martin van het podium wist af te stoten. De negentienvoudige winnaar wist de aandacht wel weer naar zichzelf toe te trekken door een nieuw record te zetten. De Honda-coureur zette een snelste ronde neer met een gemiddelde van 131,671 mph (211,9 km/u).

Beste rookie werd Josh Brookes met een tiende plek en was daarmee de snelste nieuwkomer ooit.