Michael Dunlop wint TT Superbike-race

Uitkomend voor het Honda TT Legends Team maakte Michael Dunlop zijn status gelijk waar. Het neefje van TT-held Joey Dunlop won voor het eerst de Superbike-race op het eiland Man en zette daarmee zijn totaal op vier TT-zeges. Dat deed hij bovendien op majestueuze wijze, door een gat van veertig seconden te slaan richting de nummer twee Cameron Donald. Dunlop pakte in de eerste ronde al de leiding en wist telkens het gat naar de concurrentie te vergroten.

Lang leek John McGuinness (rijdend in speciale Joey Dunlop-kleuren omdat het dertig jaar geleden was dat Dunlop voor het eerst op een Honda de TT won) op zilver te stranden, maar bij de tweede pitstop kreeg hij een minuut tijdstraf vanwege overschrijding van de maximum snelheid in de pitstraat, en zakte daardoor terug.

Cameron Donald profiteerde optimaal van en bezorgde daarmee Honda het volledige TT-podium, aangezien McGuinness uiteindelijk Guy Martin van het podium wist af te stoten. De negentienvoudige winnaar wist de aandacht wel weer naar zichzelf toe te trekken door een nieuw record te zetten. De Honda-coureur zette een snelste ronde neer met een gemiddelde van 131,671 mph (211,9 km/u).

Beste rookie werd Josh Brookes met een tiende plek en was daarmee de snelste nieuwkomer ooit.

Foto: IOMTT

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.