woensdag 1 februari 2023

Eindelijk de aandacht die WMX-wereldkampioene Nancy van de Ven verdient!

Premium Preview artikel

Dit artikel is normaal alleen voor abonnees van Motor.NL Premium. Maar op deze manier kun je kennis maken met onze redactionele artikelen.

Wil je graag onbeperkte toegang? Neem dat een Motor.NL Premium abonnement vanaf €2,50 per maand. Het online bladerbaar lezen van MOTO73 en Promotor is inbegrepen.

Nadat ze er een aantal keer al heel dicht bij was, werd Nancy van de Ven in 2022 eindelijk wel WMX-wereldkampioene. Als leuke bonus mocht Nancy daarom naar de uitreiking van de 2022 FIM Awards in het Italiaanse Rimini, waar het contrast tussen de aandacht voor het WMX en de aandacht voor de wereldkampioene niet groter kon. Want waar het WMX het moet doen met onmogelijke starttijden, een veel te magere kalender en minimale (tv)aandacht, was Nancy tijdens de FIM Awards de grootste blikvanger. Groter dan MotoGP-wereldkampioen Pecco Bagnaia, WorldSBK-kampioen Alvaro Bautista, FIM-president Jorge Viegas – die normaal bij een foto altijd ietsje verder naar voren staat… – en zelfs veel groter dan de overige FIM-wereldkampioenen. Nooit eerder was dat zo terecht. Voor Nancy, maar zeker ook voor haar familie, die meer tegenslagen heeft overwonnen dan een gemiddeld MXGP-startveld bij elkaar opgeteld.

Kervin Bos: het verhaal van 17 zeges en 1 wereldtitel

Nancy van de Ven
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen