EK-finale grasbaan naar Eenrum

Met trots meldt de Motorclub Eenrum & Omstreken (MCE) ons dat de finale van het EK Grasbaan Solo komend jaar in Eenrum wordt verreden. Dit heeft de UEM, de Europese motorbond, officieel laten weten. Het is alweer voor de vijfde keer dat een EK-finale op één van de mooiste en snelste grasbanen van Europa, de 640 meter lange ovaal op het sportpark te Eenrum, plaatsvindt. De beste twintig Europese grasbaan-coureurs zullen zich via twee voorrondes moeten zien te plaatsen voor de EK-finale op zondag 19 augustus op de Eenrumer Droombaan.

Nederland zal ook in 2012 weer bijzonder sterk zijn vertegenwoordigd in het EK Grasbaan. Met onder andere de huidige vice-Europees kampioen Jannick de Jong (Gorredijk), tweevoudig Europees kampioen Theo Pijper (Zorgvlied), Mark Stiekema (Stadskanaal), Jeffrey Woortman (Tytsjerk), Dirk Fabriek (Ter Apel), Erik Eijbergen (Zorgvlied) en Henry van der Steen (Oude Bildtzijl) heeft Nederland meerdere kanshebbers op de titel.

Pijper, De Jong en Fabriek zijn daarnaast drie ervaren coureurs die al meerdere jaren behoren tot de wereldtop en ook deelnemen aan de Grand Prix-Serie van het WK Langbaan Solo. De huidige Europees kampioen is speedway-professional Martin Smolinski. De Duitser wist dit jaar in het Engelse Skegness zijn eerste Europese grasbaan-titel te pakken.

Meer informatie volgt binnenkort.

Foto: Stiekema (18), Appleton (17), Speiser en Pijper (6) in actie op de ovaal in Eenrum.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.