maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

EK-finale grasbaan naar Eenrum

Met trots meldt de Motorclub Eenrum & Omstreken (MCE) ons dat de finale van het EK Grasbaan Solo komend jaar in Eenrum wordt verreden. Dit heeft de UEM, de Europese motorbond, officieel laten weten. Het is alweer voor de vijfde keer dat een EK-finale op één van de mooiste en snelste grasbanen van Europa, de 640 meter lange ovaal op het sportpark te Eenrum, plaatsvindt. De beste twintig Europese grasbaan-coureurs zullen zich via twee voorrondes moeten zien te plaatsen voor de EK-finale op zondag 19 augustus op de Eenrumer Droombaan.

Nederland zal ook in 2012 weer bijzonder sterk zijn vertegenwoordigd in het EK Grasbaan. Met onder andere de huidige vice-Europees kampioen Jannick de Jong (Gorredijk), tweevoudig Europees kampioen Theo Pijper (Zorgvlied), Mark Stiekema (Stadskanaal), Jeffrey Woortman (Tytsjerk), Dirk Fabriek (Ter Apel), Erik Eijbergen (Zorgvlied) en Henry van der Steen (Oude Bildtzijl) heeft Nederland meerdere kanshebbers op de titel.

Pijper, De Jong en Fabriek zijn daarnaast drie ervaren coureurs die al meerdere jaren behoren tot de wereldtop en ook deelnemen aan de Grand Prix-Serie van het WK Langbaan Solo. De huidige Europees kampioen is speedway-professional Martin Smolinski. De Duitser wist dit jaar in het Engelse Skegness zijn eerste Europese grasbaan-titel te pakken.

Meer informatie volgt binnenkort.

Foto: Stiekema (18), Appleton (17), Speiser en Pijper (6) in actie op de ovaal in Eenrum.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen