Oude tijden herleven tijdens Isle of Man TT

Met 34 TT-zeges en 61 podiums wordt MV Agusta nog altijd in een adem genoemd met de Isle of Man TT. En dat terwijl de laatste zege alweer dateert uit 1972 toen Giacomo Agostini de Senior TT won. Veertig jaar later kan het zomaar zijn dat MV weer een keer wint tijdens die andere TT. Want dankzij het World Performance Racing Team (WPR Team) keert het legendarische merk terug in de minstens even legendarische race. WPR is een familiebedrijf uit Chesterfield, dat in samenwerking met Chorley, komend jaar zal deelnemen met de nieuwe MV Agusta F4 én de F3 wat de rentree dubbel zo interessant maakt. Wie de machines gaat besturen wordt later bekend gemaakt.

Natuurlijk is Agostini met tien overwinnigen de meest succesvolle MV Agusta-coureur op Man. Maar ook John Surtees (6 overwinningen), Carlo Ubbiali (5 zeges), Mike Hailwood (4 overwinningen), Tarquinio Provini (3 zeges) en Gary Hocking (2 overwinningen) wisten meerdere keren de overwinning op te esien. John Hartle, Bill Lomas, Cecil Sandford en Les Graham waren eenmaal de beste.

In 2007 kwam MV voor het laatst in actie tijdens de Isle of Man TT. Martin Finnegan werd vierde in de Superstock-race. Amper een jaar later verongelukt Finnegan tijdens de Tandragee 100 nadat zijn voorrem dienst wijgerde. Bij die crash raakten drie toeschouwers licht gewond. Ruim 10.000 mensen bewezen Finnegan zijn laatste eer. Hierdoor zal de terugkeer van MV tijdens de Isle of Man TT extra emotioneel zijn.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?