Eli Tomac is de 2020-AMA Supercross-kampioen

Eli Tomac is de 2020-AMA Supercross-kampioen. En dat is om twee redenen bijzonder. Ten eerste is het voor Tomac zijn eerste titel in de 450SX, de koningsklasse, en ten tweede zag het er half maart naar uit dat we helemaal geen kampioen zouden zien in de Supercross. Uiteindelijk wist Tomac op zijn Kawasaki KX450 zeven van de zeventien wedstrijden te winnen en bleef hij Cooper Webb (KTM) en Ken Roczen (Honda) zo ruim voor. Met zijn 450SX-titel bevindt hij zich in een zeer select gezelschap. Eerder in zijn carrière wist hij namelijk al de 250SX te winnen en mocht ...
Eli Tomac is de 2020-AMA Supercross-kampioen. En dat is om twee redenen bijzonder. Ten eerste is het voor Tomac zijn eerste titel in de 450SX, de koningsklasse, en ten tweede zag het er half maart naar uit dat we helemaal geen kampioen zouden zien in de Supercross. Uiteindelijk wist Tomac op zijn Kawasaki KX450 zeven van de zeventien wedstrijden te winnen en bleef hij Cooper Webb (KTM) en Ken Roczen (Honda) zo ruim voor. Met zijn 450SX-titel bevindt hij zich in een zeer select gezelschap. Eerder in zijn carrière wist hij namelijk al de 250SX te winnen en mocht hij zich in beide klassen van het AMA Pro Motocross-kampioenschap de beste noemen. Tomac is slechts de vijfde rijder die al deze titels weet te behalen. ‘Dit is gewoon ongelooflijk, vooral gezien alle omstandigheden. Er was een moment dat we niet eens wisten of we zouden kunnen crossen en nu hebben we de taak volbracht. Ik ben zo blij en trots dat we het eindelijk hebben gehaald. Het is ongelooflijk!’ Om het helemaal af te maken: Tomac schonk Kawasaki eveneens de constructeurstitel. Eli Tomac

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?