donderdag 22 februari 2024

Enea Bastianini: ‘Die safes? Ik heb Márquez bestudeerd’

Moto2-wereldkampioen Enea Bastianini bereidt zich al enige tijd voor op een debuut in de MotoGP. Hij heeft grote ambities.

‘Op TV zijn er drie of vier geweest, maar dit seizoen veel meer,’ zegt Enea Bastiani in een interview met het Spaanse tijdschrift Motosan. Hij vertelt over de achtergronden van zijn opleiding. Een onderdeel daarin had betrekking op het vermogen om een motorfiets te redden uit moeilijke situaties. Dat deed hij met de absolute meester in termen van safes in gedachten: Marc Marquez.

Rossi: ‘2e helft van mijn carrière staat op het punt te beginnen’

Motor in het spoor

‘In Valencia heb ik de meest kritieke situatie meegemaakt, omdat ik ook een wiel van de grond had gereden. Maar omdat het een zeer langzame bocht was, viel ik niet ondanks dat de motor al praktisch op de grond lag. Het is een beetje geluk, geef ik toe, maar er zit ook werk achter.’ Om de motor uit hachelijke situaties te redden, bestudeerde Bastianini nauwkeurig de rijkunsten van Márquez. ‘Het werkt niet altijd, maar soms krijg je de motor weer in het juiste spoor. En dat is dit jaar al meer dan eens gebeurd.’

Grote verandering voor Enea Bastianini

Voor Enea Bastianini is er veel veranderd. De wereldtitel is het resultaat van een persoonlijk en niet alleen sportief pad. Hij geeft het zelf toe, zoals Motosan aangeeft. Hij vertelt dat hij als jongen al gerijpt was voordat hij coureur werd. Nu stroomt hij door naar de MotoGP en dat is een droom. ‘Een race winnen of op het podium komen in mijn debuutseizoen… ik weet dat het moeilijk is en zal zijn, maar ik wil erin geloven. En ik zal er alles aan doen om het te laten gebeuren. Joan Mir, die het wereldkampioenschap 2020 wint, maar ook Brad Binder en Alex Márquez, hebben iedereen, ook mij, laten zien dat het kan. Als je er maar in blijft geloven. En wat mij betreft: ik heb ze in het verleden zelfs een paar keer verslagen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen