zondag 19 mei 2024

Extra uitzondering minimumleeftijd Moto2 en Moto3

De minimumleeftijd van Moto2- en Moto3-rijders in 2024 krijgt meer uitzonderingen. Hierdoor kunnen straks een handjevol jongere rijders uit lagere competities meedoen.

Sinds 2022 geldt er een minimumleeftijd voor rijders die willen deelnemen aan de Moto2- en Moto3 Wereldkampioenschappen. Dat kwam vanwege meerdere crashes in de lagere categorieën. Er zijn toentertijd echter ook uitzonderingen gemaakt en hier komt dus een uitbreiding in voor volgend jaar.

De Grand Prix Commissie heeft besloten dat de top drie finishers in het FIM JuniorGP Wereldkampioenschap en de Red Bull MotoGP Rookies Cup kunnen deelnemen aan het Moto3 Wereldkampioenschap. De voorwaarden hiervoor zijn wel dat ze mathematisch hun eindposities in het klassement al hebben veiliggesteld en minimaal 17 jaar oud zijn.

Zonta van den Goorbergh zet zijn Moto2 avontuur voort tot 2025

Wat betreft Moto2 kan de Europees kampioen van de categorie het volgende jaar overstappen naar het Wereldkampioenschap. Hierbij moet hij wel 17 jaar oud zijn. Voor 2024 geldt deze uitzondering echter niet, aangezien Senna Agius de Europees Moto2-kampioen was. Omdat hij 18 jaar oud is voldoet hij al aan de algemene minimumleeftijd om aan wereldkampioenschappen deel te nemen. Aan de andere kant mogen degenen die dit seizoen op 16- of 17-jarige leeftijd hebben deelgenomen aan de Moto2- of Moto3 Wereldkampioenschappen blijven racen in 2024.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen