13 C
Nederland
zaterdag 13 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Eybis komt met Powertrophy

Op 20 december lanceert Eybis de Powertrophy. Deze endurance-wedstrijden, speciaal voor de snellere amateur, zullen verreden worden op circuits als Magny-Cours, de Nürburgring, Assen, Portimão en misschien ook Hockenheim. Er kan deelgenomen worden in twee klassen (min en plus 850 cc) met teams van twee of drie piloten die één, twee of drie motoren bemannen.

Er wordt door de organisatie vooral gemikt op deelnemers uit Engeland, Nederland, België, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. In Portimão worden er daarnaast ook heel wat thuisrijders en Spanjaarden verwacht. De eerste wedstrijd van deze nieuwe klasse vindt plaats op 20 en 21 april 2012, tijdens de Eybis 4 hours of Magny-Cours.

Om te vermijden dat nationale en internationale toppers, alsook semiprofessionele de scepter gaan zwaaien, worden de toegelaten snelste rondetijden beperkt tot 1’50. Voor amateur circuitrijders is dit behoorlijk snel. Elke ronde die sneller gaat, heeft een ride-through penalty tot gevolg. De geadviseerde minimaal te halen rondetijd is 2’05.

In de prijs van 990 euro per team, zit er naast 640 minuten rijtijd (twee dagen tot 23 uur) een halve pitbox, een transponder en een bijkomende verzekering. Op de Facebook Powertrophy (www.facebook.com/powertrophy) kan al heel wat informatie gevonden worden, zoals het volledige reglement en de tijdschema’s.

Inschrijven kan vanaf 20 december via www.powertrophy.com. Er is plaats voor 50 teams, of omgerekend zeven tot tien teams per land.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen