zondag 2 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Film > 25.000 toeschouwers bij BSB op Assen

Het TT Circuit Assen kijkt zeer tevreden terug op het Brits Superbike-weekeinde. Niet heel vreemd als je weet dat er bijna 25.000 mensen naar Assen kwamen om het eerste BSB-weekend op het Europese vasteland ooit te zien. Nog veel belangrijker, BSB-organisator MSVR is eveneens zeer te spreken over het evenement.

De Brits-Nederlandse wedstrijden leverden eveneens sportieve resultaten op. Zo legde Bryan Schouten beslag op de eerste plaats in de gecombineerde race van de ONK Dutch Moto3 en de Motostar, waardoor hij tevens het Nederlands kampioenschap binnenhaalde. Ook Danny de Boer mag zich na gisteren Nederlands kampioen noemen. Hij pakte de titel in het Dutch Superbike. Leon Bovee werd in Assen tweede in de Dutch Supersport-race en dat was voldoende voor zijn eerste Nederlandse titel in deze klasse. Mike Velthuijzen pakte de titel in het UEM Supermono.

De twee races in het Brits Superbike kenden twee verschillende winnaars met Shane Byrne en Josh Brookes. Brookes heeft daarmee de leiding genomen in de Showdown, gevolgd door Byrne. Titelverdediger Tommy Hill kende een dramatisch weekend nadat hij op de startgrid omver gelopen werd door een monteur van een ander team en in de tweede race niet verder kwam dan plaats vier.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen