Film > 25.000 toeschouwers bij BSB op Assen

Het TT Circuit Assen kijkt zeer tevreden terug op het Brits Superbike-weekeinde. Niet heel vreemd als je weet dat er bijna 25.000 mensen naar Assen kwamen om het eerste BSB-weekend op het Europese vasteland ooit te zien. Nog veel belangrijker, BSB-organisator MSVR is eveneens zeer te spreken over het evenement.

De Brits-Nederlandse wedstrijden leverden eveneens sportieve resultaten op. Zo legde Bryan Schouten beslag op de eerste plaats in de gecombineerde race van de ONK Dutch Moto3 en de Motostar, waardoor hij tevens het Nederlands kampioenschap binnenhaalde. Ook Danny de Boer mag zich na gisteren Nederlands kampioen noemen. Hij pakte de titel in het Dutch Superbike. Leon Bovee werd in Assen tweede in de Dutch Supersport-race en dat was voldoende voor zijn eerste Nederlandse titel in deze klasse. Mike Velthuijzen pakte de titel in het UEM Supermono.

De twee races in het Brits Superbike kenden twee verschillende winnaars met Shane Byrne en Josh Brookes. Brookes heeft daarmee de leiding genomen in de Showdown, gevolgd door Byrne. Titelverdediger Tommy Hill kende een dramatisch weekend nadat hij op de startgrid omver gelopen werd door een monteur van een ander team en in de tweede race niet verder kwam dan plaats vier.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.