Srdanov gevallen tijdens Isle of Man TT UPDATE

UPDATE 1-6-2013
Inmiddels is helaas duidelijk geworden dat de verwondingen van Srdanov serieus zijn. Naast een groot aantal botbreuken, waaronder een gebroken heup, heeft de Zwollenaar hersenletsel opgelopen bij de crash. Zijn toestand is momenteel stabiel maar de artsen hebben aangegeven pas over 48 uur meer te kunnen vertellen over het herstel en de gevolgen van de verwondingen. In overleg met de familie van Srdanov verwijzen wij verder naar dit bericht op Racesport.nl.

Later meer.

BERICHT 1-6-2013
Slecht nieuws vanaf het eiland Man. Branko Srdanov is gisteren ten val gekomen tijdens trainingen voor de Isle of Man TT. Volgens zijn teambaas Paul Shoesmith, die zelf ook de TT rijdt, is Srdanov gelukkig stabiel en wordt vandaag naar het vaste land gebracht voor verder onderzoek. Zodra er nieuws is over de Zwollenaar melden wij ons.

Net voor de val van Srdanov maakte de organisatie bekend dat de Dainese Superbike-race verzet is naar zondag. Eigenlijk zou de SBK-wedstrijd vandaag verreden worden, maar door regen hebben de rijders nog te weinig ronden kunnen maken. Gisteren werd de training bovendien stilgelegd vanwege een brand van een huis, net naast het circuit. Die brand had niets te maken met de races.

Nieuw tijdschema
Zaterdag 1 juni
10.30 uur: Mountain-course afgesloten voor verkeer
11.00 uur: Rest van circuit afgesloten voor verkeer
11.30-12.50 uur: Superbike/Superstock/Supersport-kwalificatie
13.30 uur: Sure Zijspannen-race 1
15.20-16.40 uur: Lightweight/Supersport-kwalificatie
16.40 – 17.15 uur: Superbike/Superstock (2 ronden)
17.20 – 17.30 uur: SES TT Zero-kwalificatie
18.00 uur: Wegen open voor verkeer

Zondag 2 juni
14.00 uur: Mountain-course afgesloten voor verkeer
14.30 uur: Rest van circuit afgesloten voor verkeer
15.15 uur: Dainese Superbike-Race
18.00 uur: Wegen open voor verkeer

Wie ITV4 kan ontvangen, heeft geluk want deze zender heeft de live-beelden van de Isle of Man TT. Anders ben je aangewezen op ttlive.iomtt.com, inclusief Manx Radio.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.