Film > SBK-kalender gepresenteerd

Eindelijk heeft de Dorna ook de WK Superbike-kalender bekend gemaakt. Net als afgelopen jaar zal Assen (25-27) april de derde race van het SBK-seizoen zijn. Ook de eerste twee wedstrijden gaan volgens hetzelfde patroon als vorig jaar met de opening natuurlijk op Phillip Island.

Maar dan komt het! Zoals verwacht staat Monza niet meer op de kalender. Ook Silverstone, de Nürburgring en Istanbul hebben hun plaats op de SBK-agenda verloren. Ook opvallend is de erg lange zomerpauze. Tussen het weekeinde van 13 juli (Laguna Seca) en 7 september (Jerez) staat er namelijk geen enkele wedstrijd op de kalender. Doordat er in het seizoen ook niet getest mag worden, een serieuze vakantie die voor een aantal gelukkigen nog doorbroken zal worden met de Suzuka 8 Uur.

De pauze voor het WK Supersport en Superstock 600/1000 is nog langer want die rijden niet op Laguna. De beide Superstock-klassen komen er sowieso matig vanaf met slechts zeven evenementen. Na begin juli (Portimao) rijden ze enkel nog begin september op Jerez en begin oktober op Magny-Cours. Het is te hopen dat er een aantal dubbelprogramma´s komen, zoals dit jaar op Silverstone het geval. Doel is om tien EK-races per jaar te houden.

De kalender is nog onder voorbehoud. Afgaand op afgelopen jaren zijn er altijd wijzigingen te verwachten.

SBK-kalender 2014
23 februari Phillip Island – Australië (Superbike – Supersport)
13 april Aragon – Spanje (Superbike – Supersport – Superstock)
27 april Assen (Superbike – Supersport – Superstock)

11 mei Imola – Italië (Superbike – Supersport – Superstock)
25 mei Donington Park – Engeland (Superbike – Supersport)
8 juni Sepang – Maleisië (Superbike – Supersport)

22 juni Misano – Italië (Superbike – Supersport – Superstock)
6 juli Portimao – Portugal (Superbike – Supersport – Superstock)
13 juli Laguna Seca – Amerika (Superbike)

7 september Jerez – Spanje (Superbike – Supersport – Superstock)
21 september Moskou – Rusland (Superbike – Supersport)
5 oktober Magny-Cours – Frankrijk (Superbike – Supersport – Superstock)

19 oktober Phakisa Freeway – Zuid-Afrika (Superbike – Supersport)
2 november nog onbekend (Superbike – Supersport)

Aangezien de Phakisa Freeway voor velen onbekend zal zijn, hierbij een onboard filmpje. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.