Film > Zin in avontuur?

Het lezen van deze pagina kan je leven voorgoed veranderen. Het is namelijk een oproep, een oproep mee te doen aan een gigantisch avontuur: een lange, barre tocht kris-kras door Europa. Op de motor natuurlijk. Even langs het EK voetbal in Polen en Oekraïne en even langs de Olympische spelen in Londen. En onderweg ook nog aandacht voor natuur en goede doelen. Kriebelt het al?

Het is natuurlijk een krankzinnige tocht. Het is ver, er zijn slechte wegen, lange dagen en nachten, kortom, het is gewoon geen normaal vakantiereisje. Maar we durven wel te beweren dat het gewoon leuk is. Je ziet nog eens wat, zou je kunnen zeggen, en je ontmoet ook nog eens een heleboel mensen.
In juni vertrekt een hele groep auto’s, vrachtwagens en motoren voor een monsterrit die vanuit Nederland naar het EK voetbal in Polen en Oekraïne gaat en eindigt bij de Olympische Spelen in Londen. En de verbindingen tussen die twee bestemmingen is natuurlijk niet de kortste weg. De Noordkaap wordt namelijk ook nog aangedaan…

Het is geen race of rally, het is een gezamenlijk avontuur. Een grote groep avonturiers die dezelfde kant opgaan. En of je nu als eerste of laatste aankomt, het doet er niet toe. Anderen helpen is óók onderdeel van het plezier. En omdat niet iedereen – of bijna niemand – met een splinternieuw voertuig aan de start verschijnt, wordt er waarschijnlijk wel eens een nachtje doorgesleuteld. Want alles mag meedoen: van barrel tot exoot. Er is wel één heel belangrijke voorwaarde: hij moet oranje zijn.

De organisatie van de Oranje Trophy is niet groen op dit gebied. Want al twee keer eerder organiseerde het team dit soort monstertochten. In 2008 ging de eerste karavaan van Amsterdam naar Peking voor de Olympische Spelen en vorig jaar ging de tweede editie dwars door Afrika naar het WK voetbal in Zuid-Afrika. Voor komend jaar worden twee van die geweldige sportevenementen gecombineerd in één reis.

MOTO73 zal in 2012 uitgebreid verslag doen van de Oranje Trophy en de voorbereidingen. Ook wij willen dit evenement niet missen! Er is nog plek in de karavaan, en in het bijzonder voor motorrijders! Dus: roep een paar van je maten bij elkaar en doe gewoon mee!

Meer weten of aanmelden?
www.oranjetrophy.nl
2012@oranjetrophy.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.