Galerij: St. Patrick’s day!

Die 17e maart ging aan velen voorbij, maar met het internet heeft St. Patrick’s Day wereldwijd een enorme duw in de rug gekregen wat betreft naamsbekenheid, en wie zijn wij daar niet lekker aan mee te doen?

Dus vandaag dien je wat groens aan te trekken en ergens een glas Guinness of whiskey vandaan te halen. Om ook de (Noord-)Ierse motorracers eens in het zonnetje te zetten, maakten we een St. Patrick’s galerij. 

Viel wel op dat twee families de galerij domineren. Vijftig procent draagt de naam Dunlop en nog eens 25 procent heet Laverty. De gebroeders Joey en Robert zijn ons helaas al ontvallen, maar de zoons van Robert, Michael en William racen nog steeds op het Isle of Man en andere road races.

Dan is er nog Alistair Seeley, de ‘Wee Wizard’. De kleine man werd verleden jaar nog Brits Supersport-kampioen, maar staat vooral bekend als de man met de meeste overwinningen tijdens de North West 200, al deelt ‘ie die eer voorlopig nog met Robert Dunlop. Komend seizoen komt hij uit in het BSB, waar hij het opneemt tegen Michael Laverty.

De broer van Michael, Eugene Laverty, is de enige (Noord-)Ier momenteel actief in de MotoGP. Hij kwam tot voor kort nog – uiterst succesvol – uit in het WK Superbike, waar de Jonathan Rea afgelopen seizoen met de titel aan de haal ging. 

Zeker bij elkaar opgeteld hebben deze Ieren dan ook een heel behoorlijk palmares… lees je even mee?

  • 51 North West 200-overwinningen
  • 42 Isle of Man TT-overwinningen
  • 6 Wereldkampioenschappen (5x Formula One, 1x World Superbike)
  • 2 Britse titels
  • 44 World Superbike-overwinningen
  • 15 World Supersport-overwinningen

Maar dan tel je nog niet mee dat Jonathan Rea bijvoorbeeld tweede werd in het BSB achter een ongenaakbare Kiyonari en het jaar erop meteen tweede werd in het World Supersport-kampioenschap. Eugene Laverty won nog nooit een titel, maar werd in zijn carrière liefst drie maal tweede in de eidnstand. Één keer in het WK Superbikes en twee keer in World Supersport. 

Zit er echt ingebakken bij die Ieren, dat racen. Dat moge duidelijk zijn! Happy St. Patrick’s Day!

Foto’s Christof Berger & 2snap

[justified_image_grid ids=23470,23471,23472,23473,23474,23475,23476,23477]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.