13 C
Nederland
woensdag 29 juni 2022

GasGas in 2021 naar Moto3-kampioenschap

GasGas, legendarisch in off-roads, gaat voor het eerst in hun bestaan racen op het circuit. Met de nieuwe eigenaar KTM wordt de Moto3 GasGas een rode versie van Team Oranje. Niet veel anders dan de Husqvarna Moto3, die ook eigendom is van KTM.

Maar het persbericht van GasGas ronkt er niet minder onder:

We zetten weer een historische stap voorwaarts en breiden ons wereldwijde raceprogramma voor 2021 uit en gaan voor het eerst op het circuit racen! Van trial tot enduro en rally, tot MXGP en US Supercross en nu de topklasse van het internationale wegracen, zijn we verheugd om een spannend en historisch nieuw project te starten, terwijl we samenwerken met Jorge Martinez en zijn Aspar Moto3™-team voor onze officiële deelname aan het FIM Moto3™-wereldkampioenschap van 2021. En we kunnen niet wachten!

  • GasGas Motorcycles gaat voor het eerst internationaal het circuit op!
  • Team wordt geleid door het Aspar-team van Jorge Martinez
  • Officiële coureurs zijn Sergio Garcia en Izan Guevara

Onze toetreding tot de internationale wegraces zal een primeur zijn voor GasGas – iets wat nog nooit eerder is gedaan, maar een stap die volgens ons onze indrukwekkende motorsportreferenties nog verder zal onderstrepen en uitbreiden. Terwijl we voor wat betreft onze productiemotoren alles in het teken van offroad staan, zullen we door te concurreren in Moto3™ de bekendheid van GasGas op wereldwijde schaal kunnen vergroten.

Glenn Coldenhoff spoedcursus trial: met de billen bloot

Dus waarom Moto3™, waarom Aspar en waarom nu? Nou, timing, zoals ze zeggen, is alles! Wij geloven dat het nu het juiste moment is om onze horizon te verbreden en ons op het asfalt te begeven. Moto3™ heeft een jeugdige energie, die perfect past bij GasGas en de samenwerking met het Aspar Team, nou ja, wat is er beter om in Moto3™ te komen? We zijn een merk met een trotse Spaanse afkomst, het is een succesvol Spaans team, dat de Spaanse rijders zal laten strijden tegen de besten van de wereld. Het is een perfecte pasvorm.

Met Sergio Garcia en Izan Guevara op hun RC 250 GP-machines zijn we opgewonden om te zien wat onze twee jonge kanonnen kunnen doen als ze hun tanden in het Moto3™-kampioenschap van 2021 zetten. Volledig gefocust op succes, zorgen we er ook voor dat onze rijders veel plezier hebben, weg van de races, actief blijven en ervaren hoe het is om GET ON THE GAS! op onze offroadmotoren te rijden!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen