WorldSBK-test op Jerez: Nu al een tiende van het ronderecord!

De eerste twee dagen van de Superbike-testen op Jerez zijn afgelopen. Bovenaan de lijst met rondetijden: de Cannibal, Jonathan Rea, met de 2021 Kawasaki ZX-10RR. Redding en Rinaldi’s Ducati’s waren afwezig, terwijl Yamaha de nieuwe R1 blijft ontwikkelen.

Op Jerez was Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) de snelste. De Noord-Ierse rijder zette de beste tijd neer op de 2021 racer. Ook zijn temgenoot Alex Lowes testte de nieuwe fiets voor de eerste keer en sloot de tweede dag af als derde op iets meer dan een halve seconde van de regerend WorldSBK-wereldkampioen, die in 1’38″324 slechts een tiende van het WorldSBK-ronderecord, dat in 2019 werd gereden.

WorldSBK-test op Jerez

Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha WorldSBK Official Team) presteerde ook goed en domineerde het grootste deel van de dag. Het Turkse talent testte zowel de 2020- als de 2021-versie van de Yamaha YZF-R1. Hij bleef werken aan de langzame bochten en de remmen. Zijn nieuwe teamgenoot Andrea Locatelli, die de WorldSSP het afgelopen seizoen domineerde, moet zich nog aanpassen aan de motor waarmee hij voor het eerst het circuit op gaat in de topklasse van de productiemotoren.

De Amerikaan Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Junior Team) testte zowel de 2020- als de 2021-versie van de Yamaha R1. Hij wist bij bocht 12 ternauwernood een highsider te vermijden. Zijn beste tijd was goed voor de vierde plaats. Kohta Nozane zal, na een succesvol jaar in Japan, in 2021 deel uitmaken van GRT Yamaha. De Japanse rijder, negende toen de vlag viel, trainde vooral op de details van het circuit en probeerde de motor en de banden te ontdekken.

WorldSBK-test op Jerez

Leon Haslam’s (Team HRC) was de beste van de Honda-rijders, ondanks het feit dat de Britse coureur aan het begin van de dag te maken had met wat vreemde trillingen. Haslam reed 1’39″852, een tijd die hem de vijfde plaats opleverde. Alvaro Bautista eindigde als achtste; de Spanjaard probeerde zowel het bochtenwerk als de tractie van zijn Honda CBR1000RR-R te verbeteren.

WorldSBK-test op Jerez

Voor Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing) ging het alle kanten op. Hij probeerde vooral de juiste afstelling te vinden. De Spaanse coureur Isaac Viñales (ORELAC Racing VerdNatura) zette zijn leercurve voort en eindigde op de tiende plaats, terwijl de Belg Loris Cresson (OUTDO Kawasaki TPR) op de laatste plaats eindigde in het klassement. Cresson reed wel de meeste ronden van allemaal.

Het ‘klassement…’

 • Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 1’38”324
 • Toprak Razgatlioglu (PATA YAMAHA WorldSBK Official Team) +0.515
 • Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0.562
 • Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Junior Team) +0.847
 • Leon Haslam (Team HRC) +1.527
 • Andrea Locatelli (PATA YAMAHA WorldSBK Official Team) +1.553
 • Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing) +1.870
 • Alvaro Bautista (Team HRC) +1.907
 • Kohta Nozane (GRT Yamaha WorldSBK Junior Team) +2.345
 • Isaac Viñales (ORELAC Racing VerdNatura) +2.568
 • Loris Cresson (OUTDO Kawasaki TPR) +4.862

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?