Geen MotoGP voor Marc Márquez in 2020

Marc Márquez zal in 2020 niet meer aan de start komen van de MotoGP-races. Zoals HRC-testrijder Stefan Bradl in een interview met ServusTV onthulde, neemt hij deel aan de resterende MotoGP-races van het seizoen.

Marc Márquez blijft langer buitenspel dan gepland

Marc Márquez brak zijn rechter bovenarm bij een highsider in Jerez. Na een operatie probeerde hij al het volgende weekend zijn comeback te maken. Hij begon met de training op zaterdag, maar moest stoppen in de kwalificatie. Een paar dagen later werd bekend dat zijn blessure door een ongelukkige beweging bij het openen van het raam was verergerd. Een andere operatie werd noodzakelijk. De artsen spraken ze over een hersteltijd van ongeveer 3 maanden.

Van wereldkampioen naar testcoureur?

Die tijd is nu voorbij en Marc Márquez is nog niet in staat geweest om terug te keren naar MotoGP. Onlangs nog waren er geruchten dat er zelfs een derde operatie nodig zou zijn. Dit werd echter door HRC ontkend.

Het is nu duidelijk dat Marc Marquez in 2020 niet terugkeert naar de MotoGP-races. Dit werd onthuld door Stefan Bradl, HRC-testrijder en momenteel de vervanger van Marc Márquez. Het wachten is nu op een officiële verklaring van HRC, die onderweg zou zijn.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?